«Napoleon Dynamite»-skuespiller Jon Heder er en av disse som til evig og alltid vil bli knyttet til en spesiell rolle. Det at han stort sett bare har spilt i komedier som «Blades of Glory» gjør det heller ikke lettere å forestille seg ham i en seriøs rolle.

Vel, nå får du i hvert fall sjansen.

I det lavmælte dramaet «For Ellen» spiller nemlig Heder en advokat som må hjelpe den noe håpløse «rockestjernen» Joby Taylor spilt av Paul Dano («There Will Be Blood», «Little Miss Sunshine») med å forsvare sitt farskap til datteren Ellen (spilt av Shaylena Mandigo).

I sin streben etter å slå gjennom som artist, gikk Taylor i et svakt øyeblikk med på å signere skilsmissepapirene fra sin kone (spilt av Margarita Levieva fra «How To Make It In America») for å få penger fra et hussalg – uten å få med seg at han med den signaturen også frasa seg farskapet til Ellen. Auda.

Etter mange års fravær, bestemmer Taylor seg for å forsøke å vinne tilliten til Ellen, i det som etter alle solemerker (og festivalanmeldelser) er en saktegående og inderlig – men tilsynelatende velspilt – indiefilm. Det eneste som noen har stusset litt på, er stilen til manusforfatter og regissør So Yong Kim – kanskje er det for langdrygt for noe publikummet (som har gitt filmen et snitt på 5,2 på Imdb?)

Vel, vi får se. Filmen får (i motsetning til i USA) ikke noe kinopremiere i Norge, men havner nok på video her om en stund.

En fun fact (vel, nesten) om Jon Heder helt til slutt: I likhet med presidentkandidat Mitt Romney, er også Heder mormoner. Det gjør at han gjennom årene har takket nei til en lang rekke filmroller som kunne fremmet karrieren han ytterligere – men det ble rett og slett for mye banning og sex og såntno for ham.

Jaja, vi vil uansett aldri glemme denne: