Søsknene Andy og Lana Wachowski får en travel sommer i 2014. Ikke bare har de premiere på Mila Kunis-filmen «Jupiter Ascending» i juli, måneden før begynner de også å filme en ny TV-serie.

At søsknene skal skape sci-fi-dramaet «Sense8» for Netflix har vært kjent en god stund, men nå har nettstedet TV Line gravd opp detaljene om hva det hele skal handle om. Eller rettere sagt hvem.

I likhet med den forrige Wachowski-filmen, «Cloud Atlas» fra 2012, får «Sense8» et digert rollegalleri. Vi skal blant annet bli kjent med en meksikansk telenovela-kjekkas som er i skapet, en islandsk partyjente, en berliner som er flink til å åpne safer, en koreansk forretningskvinne, en afrikansk bussjåfør og en transkjønnet amerikansk blogger.

Til sammen åtte personer, ujevnt fordelt utover kloden (England, Seoul, Mumbai, Nairobi, Berlin, Mexico City, San Francisco og Chicago), får en felles visjon av at noe voldsomt og kjipt skal skje. Samtidig møter de alle en magisk fyr som heter Jonas (snill) og en magisk fyr som heter Mr. Whispers (slem).

Spørsmål: Om serien slår an, kan vi anta at Mr. Whispers blir et populært navn å gi katten sin blant fansen? Antagelig!

Fra før har showrunner J. Michael Straczynski, «Babylon 5»-skaperen hvis etternavn er umulig å stave uten frykt for at man skriver det feil og dermed alltid må googles, snakket om de bredere linjene i serien.

I et intervju med ComicBookResources i oktober fortalte han at seriens utgangspunkt er måten empati spiller inn i evolusjonen.

– Du tilhører familien din, så tilhører du stammen din, så går to stammer sammen og nå har du empati med folkene på denne sida av elva og du er imot folkene på den sida av elva. Og så videre, og så videre, fra landsbyer til byer til stater og nasjoner. En dag vil vi nå det planetære nivået, men vi er ikke der ennå.

Utifra det Straczynski sier skal visjonene til rollefigurene koble dem sammen på telepatisk vis. Det høres med andre ord ut som at Wachowskiene har videreført fascinasjonen for sammenflettede skjebner og sjeler fra ambisiøse «Cloud Atlas».

– Hva om en mer bokstavelig form for empati kunne bli satt i sving hos åtte individer rundt om kring i verden som plutselig ble hverandre bevisst, i stand til å kommunisere like direkte som om de var i samme rom?

Litt vagt, altså, men vi får anta at den mentale koblingen mellom de åtte er noe mer enn bare et veldig billig alternativ til mobilabonnementet.

Ti episoder er bestilt så langt, og det forventes at serien får premiere på Netflix mot slutten av året.

I mellomtiden får vi nøye oss med å se traileren til «Jupiter Ascending» en gang til: