«Forbrytelsen» er historie (i hvert fall snart, det er tre episoder igjen for alle som følger serien på NRK).

Men «Broen» ser ut til å være en verdig arvtaker med en førstesesong som var spennende, og minst like full av gapende plotthull som «Forbrytelsen».

Nå er sesong to under innspilling i Malmø og København, og nrk.no har vært på settet for å snakke med serieskaper Hans Rosenfeldt.

Han forteller villig i vei om hovedplottet til den kommende sesongen, som skal vises på tv i september til neste år. Denne gangen er miljøsaken i fokus, og en gjeng miljøaktivister går hardt til verks under Øresundbroen. Saga Norén og Martin Rhode blir atter en gang innkalt, og saken som rulles opp viser seg å være større enn den først virket.

Men det har også skjedd ting med hovedkarakterene siden sist:

– Handlingen starter ett år etter avslutningen av den første sesongen. Martin sørger fortsatt over tapet av sønnen og befinner seg i en følelsesmessig hengemyr han ikke kommer opp av. Kona har forlatt ham og han lever alene. Saga har på sin side fått seg kjæreste for første gang, og dette byr naturlig nok på nye utfordringer for henne, sier Rosenfeldt til Nrk.no.

For Martin Rhode (Kim Bodnia) byr muligheten for å jobbe med Saga også på en mulighet for å få livet tilbake på rett spor:

– Det føles fantastisk å være tilbake. Nå har det gått over et år siden sist vi så Martin. Han klarer ikke å være sammen med sin familie, han klarer ikke å være på jobben, han orker ikke å være noe sted. Men så får han muligheten til å jobbe med Saga igjen, sier Kim Bodnia til SVD.se.

I likhet med «Forbrytelsen» har «Broen» også blitt en massiv internasjonal suksess. Visningsrettighetene har blitt solgt til 56 land, og det jobbes blant annet med en amerikansk nyinnspilling.

Innspillingen av «Broen»s andre sesong har pågått siden 1. oktober, og ventes å pågå helt fram til 17. mai.

Om du har sett serien, anbefaler vi på det sterkeste at du leser manusforfatter Nikolaj Scherfigs eminente sak om hvordan «Broen» ble til. Og har du ennå ikke sett serien, kan (og bør) du leie den hos oss.