Man kunne kanskje få inntrykk av at filmverden omsider har gått lei av Sacha Baron Cohen. Etter at «Borat» ble en uventet suksess i 2006 (den spilte inn drøyt halvannen milliard kroner på verdensbasis til tross for minimalt budsjett), gikk det litt dårligere med «Brüno» (2009) før svært varierende kritikker møtte årets «The Dictator» (som bildet over er hentet fra).

Likevel er det altså verdt å merke seg at 217 000 nordmenn faktisk har kjøpt billett for å se «The Dictator» på kino, det er flere enn som har sett både «Prometheus» og «Men in Black 3».

Og så lenge pengene strømmer inn er det vel bare rett og rimelig at den britiske komikeren får lage mer film. Nå har han solgt en spionfilmparodi til Paramount, skriver Variety.

Baron Cohen har skrevet manus sammen med Phil Johnston, som tidligere har skrevet filmen «Cedar Rapids» (norsk tittel: «Firmaturen»). Denne anbefales forholdvis varmt for alle med interesse for amerikansk komikk. Lei den gjerne her.

Spionfilmparodien vil handle om en slags James Bond-aktig spionkarakter som selv må legge på flukt, sammen med sin bror, en smått retardert fotballhooligan (rollen Baron Cohen trolig selv vil inneha).

Det er uvisst når innspillingen av filmen kan starte, men trolig vil det ta en stund.

I høst/vinter blir han nok relativt opptatt med å promotere nyinnspillingen av «Les Miserables», og etter nyttår er det ventet at biografifilmen om Queens Freddie Mercury omsider kommer i gang.