Netflix har, som vi meldte for et par uker siden, besluttet å sette opp prisen på sitt streamingprodukt.

Selskapet tjener riktignok penger som gress, men ser samtidig at kostnaden på innhold – og særlig egenproduserte serier – gjør det vanskelig å holde samme tempo på sikt.

Nå er det besluttet hvor stor prisøkningen blir. Ifølge Din Side skal nye kunder betale 89 kroner i måneden i steden for 79 kroner.

Eksisterende kunder får imidlertid ingen prisøkning før om to år, noe som vel må sies å være en ålreit måte å gjøre det på.

Vi gidder ikke å syte noe særlig over dette, av to grunner:

1) Vi syns egentlig det største problemet med den norske utgaven av Netflix er mangel på bredde i katalogen, og betaler gjerne litt ekstra hvis dette kan utbedres.

2) Vi jobbet tidligere med en strømmetjeneste i Telenor-eide Comoyo, og har en viss anelse om hvor mye godt innhold kan koste. Det er en stor fordel hvis prispunktet blir såpass at flere aktører faktisk har mulighet til å tjene penger på film- og tv-streaming.

Spørsmålet er jo nå om Netflix’ konkurrenter i Norge, som Viaplay og HBO Nordic, kommer til å følge etter og også sette opp prisen på sine produkter.

Det føler vi oss ganske sikre på at de kommer til å gjøre.

Både Viaplay og HBO Nordic hadde jo et høyere prispunkt opprinnelig, men har satt ned prisen etter hvert som de så at 79 kroner i måneden ble markedsstandard.

Er du student eller alenefar, kan vi imidlertid tipse om at det fremdeles er mulig, via diverse internettomveier, å registrere seg via amerikanske Netflix – og dermed betale 7,99 dollar i måneden – snaue 47 kroner (vi regner med at også denne prisen vil bli økt noe).

Da får du tilgang til mer innhold, men vi er vel noe usikre på om pengene dine kommer den norske film- og tv-bransjen til gode hvis Netflix tror du er en amerikansk kunde. Uansett: 89 kroner i måneden er to halvdyre kaffe, eller en halvliter på Brygga i Tønsberg.

Det har du råd til.