Vi skal ikke skryte på oss å være verdens største blogg, men folk har åpenbart lyst på ny iPhone: Over 600 personer hadde nemlig levert inn svar på vår Oscar-tippekonkurranse, som fra nå av blir en årlig foreteelse om det er opp til oss.

Av dem var det såklart noen ymse tips, men stort sett veldig høyt nivå. Fire personer hadde hele 18 av 24 rette, og av dem har vi plukket ut én: Gratulerer, Camilla Marie Øberg!

I likhet med en del andre plukket Camilla mange poeng ved å satse hardt på «The Artist», dessuten tippet hun riktig på kvinnelig og mannlig birolle, manuskategoriene, beste fremmedpråklige film, sminke og animasjonsfilm.

Virkelig imponerende var det imidlertid at hun også tippet riktig dokumentar («Undefeated»), beste animerte kortfilm og beste kortfilm (fryktelig mange hadde sjanset på norske «Tuba Atlantic» her).

Hun hadde også tippet at «Hugo» kom til å vinne mye i de tekniske kategoriene – blant annet lyd, lydklipp og scenografi.

Ellers er det vel ikke så mye å si om denne konkurransen, annet enn det jeg har lært gjennom et tidvis nitrist liv som Sunderland-supporter: Aldri tipp med hjertet.

Uforholdsmessig mange mente at «Drive» kom til å vinne for beste lydklipp, sikkert fordi man mente den i det minste fortjente én pris. Nesten alle trodde som nevnt at «Tuba Atlantic» kom til å vinne for beste kortfilm, og altfor mange sjanset på at Gary Oldman kom til å vinne for beste mannlige hovedrolle – dette måtte man vel nesten være norske journalist for å tro på.

Et lite tips til neste år kan kanskje være å huske at medlemmene i Oscar-komiteen har en gjennomsnittsalder på 62 år. Dessuten kan det kanskje være lurt å tenke at filmen som har nest lavest odds bak en storfavoritt (i dette tilfellet «Hugo») ofte blir kompensert med flere av de tekniske prisene.

Og DA setter vi offisielt punktum for årets filmprissesong.

 

PS: Apropos liten blogg/liten verden: Vinneren av konkurransen og artikkelforfatter er venner på Facebook, men har vel ikke møttes fysisk mer enn ved noen få anledninger. Vinneren ble plukket ut av de fire med 18 rette på totalt tilfeldig vis ved hjelp av en eller annen Excel-formel som en kollega som kan disse tingene hadde laget. Kors på halsen.