Patrik Syversen, som har sittet i registolen på både «Rovdyr», «Hellfjord» og «Hjelp, vi er i filmbransjen», er som alle oss andre:

Han liker ikke at folk fikler med eller skravler i mobiltelefonene sine på kino.

Som filmskaper kunne ham imidlertid uttrykke sin misnøye litt mer kreativt enn oss andre, som gjerne må ty til strenge blikk og kanskje et vågalt «hysj».

Vi slo av en liten prat med Syversen for å høre historien bak den vesle snutten, laget for Fright Fest i London, med «Hellfjord»-kollega Zahid Ali i hovedrollen:

– Fright Fest inviterte filmskapere som har hatt filmer på festivalen før til å lage en liten film for å minne folk om å skru av telefonene sine. Vi har vært der med både «Rovdyr» og «Hellfjord», så det var moro å bli spurt, sier Syversen til Filter.

Selve jobben var raskt unnagjort.

– Jeg skrev den med Jesper Sundnes, fikk med fine aktører, filmet den på en halv dag for cirka 100 kroner, og så var den klar.

– I mange andre land ser vi snutter som dette før filmene, men i Norge har ikke samme tradisjon for det. Hvorfor det, tror du?

– Det er nok først og fremst sjangerfestivaler, som Fantastic Fest og Fright Fest og liknende, som lager slike snutter i forkant av festivalvisninger. Det er jo litt geeky og moro – et sted man kan slenge om seg med interne vitser – men skulle gjerne sett at det var mer av det på kino for et større publikum også, sier Syversen.

For budskapet er nemlig noe han gjerne skulle ha sprett ut til et bredere publikum:

– Jeg mener at folk som sjekker eller bruker mobilen på kino fortjener å bli kastet ut umiddelbart. De fortjener ihvertfall å få grusomme blemmer på fingrene sånn at de aldri klarer å knytte skoene sine eller åpne syltetøyglass igjen så lenge de lever.

– Hva er det verste du selv har opplevd av slikt på kino?

– Jeg tror summen av erfaringene mine er verst. Folk som skamløst sjekker instagram, twitter og facebook under visning. Eller når folk faktisk svarer når mobilen ringer og tror at det er greit om de hvisker i telefonen. Disse menneskene starter som oftest samtalen med: «Jeg er på kino», etterfulgt av «Jo, den er helt grei» for deretter å fnise en god del.

 

Les også:

HVOR KØRKA ER IKKE MADONNA? NÅ ER HUN
BANNLYST FRA KINO PÅ GRUNN AV MOBILBRUK

12years2