I går kom den store bomben (igjen, spoiler!) om at «Sopranos»-skaper David Chase endelig snakket ut om det store spørsmålet alle som har sett serien satt igjen med.

Døde Tony Soprano på slutten av serien?

Hittil har vi hatt begge føttene solid plantet i «det kan du banne på»-leiren, men etter at Chase i intervjuet med nettstedet Vox sa han ikke er død, var det altså rom for tvil.

Leste man det lange intervjuet, skjønte man raskt at Chase hadde mer på hjertet enn det korte «nei, det er han ikke»-svaret på spørsmålet om Tony virkelig var død.

Spesielt enklere blir ikke forklaringen når Chase i en uttalelse via sin talsperson i går kveld hevder at han er blitt «misforstått» i intervjuet.

– Å simpelthen sitere Mr. Chase på at «Tony Soprano er ikke død» blir ikke korrekt. Utsagnet er en del av en mye større sammenheng, og sånn sett blir det direkte feil, sier talsperson Leslee Dart ifølge New York Times.

Ifølge Dart skal Chase flere ganger i løpet av intervjuet har sagt at det ikke er noe poeng i å svare på spørsmålet om Tony Soprano er død eller ei:

– Å fortsette jakten på svaret er meningsløst. Den siste scenen i «The Sopranos» stiller en rekke sprituelle spørsmål som ikke har noen rette eller gale svar, sier Dart.

Som et tilsvar til dette, svarer nettstedet Vox at Chases uttalelse er «en klassisk ikke-benektende benektelse».