Etter måneder med spekulasjoner, rapporterer bransjemediene i Hollywood (The Wrap, The Hollywood Reporter) at forhandlingene nå har kommet så langt at det er trygt å utrope hvem som skal regissere den neste «Star Wars»-filmen.

Og det blir 46 år gamle J.J. Abrams:

Abrams (til høyre) i samtale med George Lucas fra en tidligere anledning.

Jepp, regissøren av «Super 8», «Mission: Impossible III», de siste to «Star Trek»-filmene og en av hjernene bak «Lost», «Felicity», «Fringe» etc.

Ifølge The Wrap var også Ben Affleck med helt til det siste i kampen om å ta over som «Star Wars»-regissør, men valget skal til slutt ha falt på Abrams.

Dette er jo en liten overraskelse, siden regissøren uttalte før jul at han var aktuell for jobben på et tidligere tidspunkt, men hadde takket nei.

Nå viser det seg likevel at Lucasfilm-sjef Kathleen Kennedy har lykkes i å overtale fyren.

– Jeg er en stor fan av «Star Wars», imperiet og jediene, og tanken på at denne verdenen skal fortsette å leve er spennende – det blir nok utrolig uansett. Kathy Kennedy  er en venn av meg, og det finnes ikke noen smartere produsenter. Det hele er i gode hender, sa Abrams til Empire før jul.

Mange «Star Wars»-fans har allerede erklært at de er positive til nyheten om at Abrams tar over franchisen.

– Det viktigste i denne sammenhengen: J.J. Abrams er en «Star Wars»-supernerd. Det er som om en av oss skulle ha regissert «Episode VII», skriver for eksempel Germain Lussier i Slashfilm.

Mer usikkert er det hvordan Paramount og «Star Trek»-fansen kommer til å reagere.

«Star Trek: Into Darkness» har norgespremiere i mai, og hvis en «Star Wars: Episode VII» skal ut i 2015 er det vel tvilsom om han kan lage en ny «Star Trek»-film parallelt.

Regn med at vi kommer til å skrive en del mer om Abrams og «Star Wars» de nærmeste dagene.