Aj, det var dumt – den norske filmhøsten blir definitivt én attraksjon fattigere nå.

Eskil Vogts (til venstre i bildet over) etterlengtede «Blind» er nemlig utsatt fra en planlagt release denne høsten, og kommer nå ikke før i 2014. Det er våre venner i Montages som melder dette.

«Blind» er regidebuten til Eskil Vogt, medmanusforfatter på «Reprise» og «Oslo, 31. august».

– Det stemmer at «Blind» ikke blir en del av Filmhøsten 2013. Vi har ikke fått ny endelig bekreftet premieredato fra produksjonsselskapet Motlys, men regner med at det blir tidlig på nyåret en gang, sier avdelingsdirektør Stine Helgeland i Norsk filminstitutt til Montages.

Da Comoyo Filter tidligere i sommer kunne presentere filmens offisielle plakat var premieredato 13. september, og det er foreløpig uvisst hva utsettelsen skyldes. Det kan være at Vogt og produsentene i Motlys ønsket å jobbe videre med materialet de hadde, men det kan også være at man har fått signaler om at en større filmfestival vil ha eksklusiv premiere før den får ordinær filmdistribusjon.

Filmen forteller blant annet historien om Ingrid (Ellen Dorrit Petersen), som nylig har mistet synet og som har trukket seg tilbake i leiligheten sin. Hun har en uggen følelse av å bli observert, og mistenker at mannen hennes sniker seg inn i leiligheten for å se på henne.

Her er filmens offisielle plakat, og her kan du lese mer om plakatdesignerens tanker bak:

Her kan du for øvrig se regissør Eskil Vogt snakke om «Blind» under Blått Lerret: