Vi kan nok etter hvert anta at oppfølgerne til «The Girl With the Dragon Tattoo» er lagt på is på ubestemt tid. Iallfall ikke med David Fincher bak spakene, en mann som etter hvert har såpass mange andre prosjekter på ballkortet at det kan bli vanskelig.

Ifølge Indiewire er hans nyeste prosjekt et samarbeid med forfatter James Ellroy om en noir-tv-serie satt i 50-tallets USA – som de nå pitcher inn for HBO.

Foreløpig er det kun et rykte, men det er ikke helt utenkelig. Ellroy og Fincher er gode venner, og har lenge lett etter prosjekt å gjøre sammen – siden begynnelsen av 2000-tallet. Fincher er regissøren bak «Fight Club» og «The Social Network», Ellroy er kjent for bøker som «L.A. Confidential» og «The Black Dahlia».

De to skulle egentlig samarbeide på filmatiseringen av «Dahlia», men Fincher endte opp med å gjøre «Zodiac» i stedet. I 2007 var Finchers plan å gjøre «Dahlia» om til en 8-timers miniserie med Tom Cruise i hovedrollen – noe som aldri skjedde – men de to holdt kontakten, til den grad at Ellroy ble med på kommentatorsporet til «Zodiac».

Ellroy har blant annet sagt at «alle filmatiseringer av mine verk er døde», og at den ene han har likt var «L.A. Confidential» fra 1997 – kanskje kan et mer direkte samarbeid gjøre ham fornøyd?

Til høsten kommer Finchers «Gone Girl», med Ben Affleck i hovedrollen, basert på en annen mørksinnet krimforfatters arbeid, Gillian Flynns bok med samme navn. Fincher og Flynn samarbeider også på et annet tv-prosjekt hos HBO, en adapsjon av boken «Utopia» (som om vi trengte flere tv-serier med det navnet).

HBO samarbeider på serieprosjekter med flere store navn for tiden. Blant annet arbeider Mick Jagger og Martin Scorsese på en «sex, drugs and rock’n’roll»-serie fra 60-tallet, «The Wire»-skaperen David Simon lager en miniserie om boligmarkedet i USA, og selveste Anthony Hopkins skal spille i en tv-serieversjon av «Westworld».

Finchers arbeid på «House of Cards» er tilsynelatende over, der har Beau Willimons tatt over kreativ kontroll på sesong 3. Og en ny amerikansk adapsjon fra Stieg Larssons «Millennium»-trilogi? Ikke hold pusten, det siste vi hørte for et år siden var at manuset ble skrevet om.