Både Ryan Gosling og Leonardo DiCaprio er ute med nye filmer i disse dager. Leo med «The Great Gatsby» og Gosling med «Only God Forgives».

Og stas er det. Men tingen som har slått meg er: de er veldig like mennesker. Fordi:

De er begge objektivt vakre menn, begge er/har vært tenåringsidoler, begge eksisterer. Men ikke minst har de begge en tendens til å velge bort skikkelig dårlige filmer.

Tross alt, hverken Ryan eller Leo har på noe tidspunkt i karrieren tenkt «hmmm, hva om jeg spiller hovedrollen i Disney-filmen «Eight Below»? Den ender vel uansett opp rett på DVD, og det kan da umulig skade å ha vært med i en film om åtte sledehunder som prøver å finne eieren sin på Antarktis?».

Ryktene har det til at de åtte hundene hver for seg fikk bedre betalt enn Paul Walker.

Og det står det respekt av. Greit, Gosling var nylig å se i «Gangster Squad», filmen i nyere tid som brukte lavest prosentandel av budsjettet på å finne en tittel som ikke høres helt dust ut.

Og Leo er neppe altfor stolt over å ha medvirket i «The Beach», en film mest kjent for tittelsangen av supergruppa All Saints.

Visste du at «The Beach» er basert på en sandhistorie?

Men opp gjennom åra er det påfallende få feilsteg gutta har gjort.

Ett sted stopper dog likhetene. Leonardo DiCaprio har nemlig aldri spilt hovedrollen i en epokegjørende tv-serie. Det har Ryan Gosling.

Fra 1998 til 1999 spilte han nemlig hovedrollen i Fox Kids-serien «Young Hercules», en spinoff fra den langt mindre kjente serien «Hercules». I serien spilte han en yngre versjon av den mytologiske muskelbunten Hercules, og i hver episode dukket det opp nye, spennende oppdrag for tenåringen, som han løste ved hjelp av sin styrke og sin gutteaktige sjarm.

Noen mener faktisk serien er 100 prosent av inspirasjonen bak «Gladiator» som kom ett år senere.

Men som med alle andre glemte perler i den popkulturelle skattekisten, har nok de fleste av dere enten glemt eller aldri hørt om denne godbiten. Derfor skal jeg nå vise dere de fem beste øyeblikkene fra de 50 episodene som ble produsert av «Young Hercules».

Finn fram lommetørklet, for her blir det nostalgisk som bare fasan.

 

5. Introen til Young Hercules:

Min personlige favoritt, introvignetten. En eksplosjon av deilig klipping, fet musikk og fengslende små «drypp» fra diverse episoder i serien, sånn skal det gjøres, folkens.

Alt begynner med setningen «In an age of light and darkness», noe jeg digger, for de fleste tidsaldere har jo enten lys eller mørke. Se på vår egen tidsalder, for eksempel. I 2013 har vi jo kun dag, natten ble utdryddet en gang på 1700-tallet.

Derfor er det gøy å se en serie om en tid da både lys og mørke fantes.

Andre fete elementer i vignetten er Hercules som tar salto inn i våre hjerter:

… en dame med gull-BH som header en slags fotball:

… unge Hercules som tar nok en salto inn enda ett av våre hjerter:

Og denne dragen som de har animert ved hjelp av datateknologi:

FUCK stop-motion! Unge Hercules er her!

 

4. Unge Hercules i knipe:

Denne krever mye av meg å se, da det nok er øyeblikket i serien da unge Hercules ble mest urettferdig behandla.

Hercules kommer joggende inn, tydelig opprørt over at vennene hans ikke har det bra.

Han spør en asiatisk mann om hvordan det går, og får tilbake «none of this would be happening if it weren’t for you!».

Tro meg, kjære leser, Hercules har IKKE skylda for den forbanna jævelskapen som skjer rundt dem.

Og Hercules forstår ingenting, hvorfor er de så slemme mot ham, liksom? Og så skjer det.

Han som tydeligvis er douchen i leiren sier «he’s part God. And Gods are NOTHING but trouble!» og da gjør det fysisk vondt inni meg.

Hercules vil ikke annet enn å hjelpe menneskene, men de klarer ikke sette pris på ham. Kom deg vekk fra dem, du fortjener bedre, unge Hercules!

 

3. Ryan Gosling viser at han kan mer enn bare å spille unge versjoner av mytologiske karakterer:

Etter det forrige klippet, er det deilig å kunne slappe helt av, åpne en Pepsi Max og la lattermusklene ta over for gråterynkene.

Her ser vi nemlig Ryan Gosling (eller burde jeg kanskje si HERCULES?) i sitt ess, der han løser opp stemningen i antikkens Hellas og bryter løs i en deilig, groovy dans.

Først starter han med en slags macarena-aktig veiving med armene. Folk tenker «ey, det skjer noe der borte, la oss se hva de gutta finner på.» Vi gleder oss, unge Hercules! Se her:

Så blir han litt mer morsk, som om det er noe han har tenkt på som han vil vi skal ta innover oss. Samme med kompisen, nå er det alvor her:

Hahaha, det viste seg å være opptakten til en slags motorsykkel-gag! Slapp av, seere, de var ikke alvorlige for et sekund siden, her er det fortsatt mye tull og lave skuldre:

For å toppe det hele av, tar det likeså godt og gjør en «wavy wavy» til damene som står langs «veien». «Halla, jenter! Lyst til å sitte på min fiktive motorsykkel i antikkens Hellas, eller?» Herlig:

Her får du stilkarakter 10, unge Hercules! Eller burde jeg kanskje si «Ryan Gosling»?

 

2. Ryan Gosling trener for å bli unge Hercules:

Min personlige favoritt. Her får si se en deilig «behind the scenes» der unggutten trener seg opp til den krevende rollen.

Som Bruce Lee en gang sa: «Close your eyes, you are going to play Young Hercules!»

Det er deilig å se Gosling fortelle hvordan han blir mer og mer komfortabel med de ulike våpnene han må hanskes med i løpet av serien. Han sier også «I’m getting more confident», og det er akkurat det som trengs for å spille antikkens barskeste kar!

Her ser det ut som han nynner en kul rockeaktig låt mens han kicker ass med pinnen! ROCK ON!

Største haha-øyeblikk: Når Ryan sier «I’m sorry, I feel so bad when I hit’em» etter å ha bokset til en DUKKE. Haha, han er så grei i virkeligheten at når han bokser en dukke så får han dårlig samvittighet.

Boyfriend material? Oh I believe so, Young Hercules!

In your face, low self esteem! And in your balls!

 

1. Hercules får en wedgie:

Uten tvil min personlige favoritt. I denne får vi se Hercules’ bestekompis Iolaus som dessverre har begynt å spise noen skikkelig gufne planter. Det verste er at de har gjort ham gal! Han begynner umiddelbart å lage kvalm i gjengen til unge Hercules, og ender opp med å gjøre helt rare ting med henda.

Crrrrrrrazy town this way, folks!

Så sparker han unge Hercules så han flyr laaaangt vekk. That’s gotta hurt!

Wawawawawa!!

Men det beste har ikke skjedd ennå, dere. For tror dere ikke han blir sittende i fast i treet? Det vanlige ville «kanskje» vært at jakken hans eller skjorten hans eller støvlene hans ble hengende fast i greinene, men nei.

Trusa hans er den skyldige! Woooops?

Guilty ass charged!

Også blir han hengende der til spott og spe så alle kan se at ja, selv unge Hercules kan møte sin overmann. Flaut? I think so …

Uansett om du skulle komme deg ned fra treet eller ikke, er du fortsatt kongen av denne serien, unge Hercules! Og kongen av Fox Kids!

PS: Om noen av dere blir provosert fordi nettopp deres favorittscene fra Young Hercules ikke er tatt med, kommenter i kommentarfeltet! I likhet med unge Hercules er jeg tross alt bare halvt gud …