Darren Aronofskys status som regissør i Hollywood har vel neppe vært høyere, etter at «Black Swan» (2010) både hentet inn Oscar-ære og også sopte inn et sunt overskudd for Phoenix Pictures og distributør Fox.

Nå har han også fått grønt lys for selveste drømmeprosjektet – en filmatisering av historien om Noah. Er du veldig ung eller hadde livssyn på skolen, kan jeg fortelle at Noah er en gammeltestamentlig figur som overlevde da Gud bestemte seg for å ødelegge verden med en flom. Noah, hans sønner og deres koner bygde en gigantisk ark som de også fylte opp med dyr.

Aronofsky – som selv er ikke-religiøs – har ønsket å realisere denne filmen lenge, men har til nå ikke funnet noen som har vært villige til å legge de nødvendige pengene på bordet.

Regissør Darren Aronofsky

Ifølge Deadline har imidlertid Paramount nå gitt klarsignal, og opptaksstart er planlagt i juli. Russell Crowe skal spille hovedrollen som Noah, og flere skuespillere er ventet å bli annonsert snart.

Aronofsky har selv skrevet førsteutkastet til filmens manus, og har også en tegneserie om Noah på gang sammen med illustratør Nico Henrichon:

Aronofsky har for øvrig snakket om sine «Noah»-planer ved flere anledninger allerede. Blant annet sa han følgende til IFC i fjor:

– Jeg syns ikke fortellingen om Noah er en veldig religiøs fortelling. Jeg mener det er en fantastisk fabel som er en del av mange ulike religioner og trosretninger. Først og fremst mener jeg det er en fantastisk historie som aldri har vært festet til film… Jeg vil gjerne lage en svær Roland Emmerich-aktig film, og jeg mener «Noah» kan bli nettopp det.

Hva så med valget av Russell Crowe i hovedrollen?

Vel, han har i hvert fall lagt seg i (hard)trening i det siste, skal vi tro Twitter-kontoen hans:

 

 

Lei flere Darren Aronofsky-filmer her:
Black Swan
The Wrestler
Requiem for a Dream