Noen i ett eller annet castingbyrå har hatt et inspirert øyeblikk – eller, hvis du vil se det slik, gjort det eneste riktige.

Nemlig å gi Ruby Rose fra «Orange is the New Black» rollen som Batwoman i superheltuniverset til kanalen The CW.

32-åringen, som hadde bakgrunn som modell, DJ og programleder på TV hjemme i Australia da hun ble verdenskjent via sin rolle i Netflix-serien «Orange is the New Black» for tre år siden, kan dermed bli den første homofile skuespilleren som får en hovedrolle i en superhelt-serie på TV, ifølge Deadline.

Figuren Batwoman, som har røtter tilbake til 50-tallet, har vært framstilt som en lesbisk kvinne i tegneserierutene siden 2006, og siden blitt den mest profilerte skeive figuren i serieheftene fra DC Comics.

Slik kommenterte Ruby Rose selv nyheten på Instagram: «Flaggermusen er ute av sekken, og jeg er hinsides opprømt og beæret. Jeg er også et emosjonelt vrak, siden dette er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Dette noe jeg hadde dødd for å få se på tv da jeg selv var et ungt medlem av LGBT-samfunnet, og aldri følte meg representert på tv, men ensom og annerledes»:

 

The CWs populære superheltserier omfatter allerede «Arrow», «The Flash», «Supergirl» og «Legends of Tomorrow» og omtales kollektivt som The Arrowverse. Den nye Batwoman-figuren vil først opptre i en av de tradisjonsrike «crossoverne» der handlingen i de forskjellige seriene veves sammen, og gå på lufta i desember.

Planen er imidlertid at hun etterhvert skal få sin egen serie.

For Ruby Rose blir det et comeback til tv-mediet etter å ha spilt i en rekke filmer siden de to sesongene av «Orange….» hun var med i. Hun gjorde minneverdige opptredener i «Resident Evil: The Final Chapter» i 2016 og i «xXx: Return of Xander Cage» og «John Wick: Chapter 2» i fjor.

Allerede 17. august har du sjansen til å se henne på kino i Norge, i haifilmen «The Megalodon», og neste år blir hun å se i den tredje John Wick-filmen.