Kors på halsen, ti kniver i hjertet: den britiske megatabloiden Daily Star er ikke en del av den daglige nyhetsinjeksjonen vår.

Men når de først slipper en klasebombe som at «Twilight»-pusen Robert Pattinson etter sigende skal være den heiteste kandidaten til å ta over rollen som Indiana Jones, er det jo litt vanskelig å sitte i ro?

Britene mener å ha fått nyss i at Harrison Ford begynner å bli så sliten, for ikke å snakke om opptatt med «Star Wars», at de må finne noen andre til å svinge pisken.

Disney synes visstnok at Pattinson har bevist seg verdig, men da først og fremst etter «Twilight».

La gå, hovedgrunnen til at vi i det hele tatt rører denne saken med en timeters kjepp er for å kunne plante flagget i jorda i tilfelle det … noe kontroversielle ryktet skulle holde vann.

Det virker ikke fullstendig sannsynlig, men vi må for all del (aldri) glemme at Tom Selleck fikk rollen som Indy over Harrison Ford, og at CBS cockblocket ham for å prioritere «Magnum P. I.» i stedet. Ja, også må vi jo heller ikke glemme Shia LeBoeuf.

Ifølge Daily Star skal Disney ha storslåtte planer for «Indiana Jones»-serien framover, etter at de sikret seg filmrettighetene i fjor vinter, og blant se for seg en lang rekke avsporinger og beslektede produkter som videospill. Er visst der pengene ligger.

I så fall gir det jo all verdens mening at de vil forsøke å relansere eventyrerluringen i en litt yngre ham. De bedyrer likevel Pattinson på ingen måte skal være meisla, simpelthen favoritten i en lang rekke av kandidater.


Om du har mistet litt oversikt over hva Pattinson har drevet på med de siste årene, kan vi jo ta en liten gjennomgang sammen?

«Remember Me» , «Love and Distrust»og «Water for Elephants» er alle romantiske dramaer som fikk alt fra dårlig til middelmådig kritikk, og spilte vel muligens i overkant mye på hans gjennombrudd i den rollen du vet. Derfor ligna de også en del.

Mer uventa var kanskje rollene  som Salvador Dali i «Little Ashes» og Georges Duroy«Bel Ami», som vel å merke begge ble vel vikla inn mot romanser for kritikernes del.

De siste par årene har det derimot begynt å ta seg opp. «Cosmopolis»-filmatiseringen med David Cronenberg har blitt regelrett hyllet og vunnet noen priser.

Deres andre samarbeid sammen, «Maps to the Stars», fikk også en del skryt under premieren på Cannes nettopp.

Samtidig skal han få sjansen til å bruse med fjærene i flere spennende prosjekter framover. Mens skruen Werner Herzog samarbeider med Pattinson i «Queen of the Desert», hvor briten spiller selveste Lawrence of Arabia, er hjerteknuseren klar for en litt annerledes rolle i postapokalyptiske «The Rover».

Så kanskje?