Det har lenge vært usikkert hva som skjer rundt regissørene Joachim Rønning og Espen Sandbergs tilskudd til «Pirates of the Caribbean»-serien.

Opprinnelig skulle «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales» ut til neste år, men i fjor høst ble det klart at den er utsatt på ubestemt tid i kjølvannet av den massive floppen «The Lone Ranger».

Det er fortsatt nok av interesse rundt prosjektet, og da produsent Jerry Bruckheimer snakket med Bloomberg i forrige uke fortalte han at piratskuta ikke ligger død i vannet.

– Forhåpentligvis får vi den i gang denne høsten eller mot slutten av året, om alt går i orden.

Han ble også spurt om hvorvidt Keith Richards ville returnere til rollen som faren til Johnny Depps rollefigur Jack Sparrow under Rønnings og Sandbergs regi.

– Jeg håper det. Vi hadde elska å ha ham med igjen, så vi får se.

Den optimistiske tonen ble imidlertid litt dempet da Disney-sjef Alan Horn ifølge The Hollywood Reporter ble intervjuet under tilstelningen Bloomberg Business of Entertainment Breakfast sist tirsdag om Bruckheimers uttalelser.

– Det er mulig. Vi har ikke sett et manus ennå som jeg har vært i stand til å godkjenne, sa Horn.

Det skal herske en viss usikkerhet og omstrukturering i Disney-leiren etter at selskapet tapte over én milliard kroner på «The Lone Ranger», regissert av mannen som også sto bak den opprinnelige «Pirates of the Caribbean»-trilogien, Gore Verbinski.

Som Horn fulgte opp:

– Det er mange variabler som påvirker det endelige utfallet når den forlater studioområdet, så vi er veldig forsiktige.

Manus er en ting. Et annet spørsmål er hva inntjeningen på Johnny Depps siste filmer har gjort med filmstudioets tro på ham som trekkplaster.

Ikke bare hadde han en Jack Sparrow-aktig hovedrolle i «The Lone Ranger» uten at det hjalp filmen. De tre andre filmene han har gjort i det siste, «Transcendence»«Dark Shadows» og «The Rum Diaries», har også floppet på kino.

– Han har tatt noen tvilsomme avgjørelser når det gjelder filmvalg, og lenker du noen sånne sammen er det mulig å skade folks godvilje mot deg, sier Phil Contrino fra BoxOffice.com ifølge PerezHilton.com.

Contrino legger likevel til:

– Han er en så stor filmstjerne at alt som trengs er én stor rolle og så er han tilbake.

Og hva med Rønning og Sandberg?

Mens de venter på Depp og Disney har de nok å henge fingrene i.

Allerede er de aktuelle som regissører for det ettertraktede manuset «Winter’s Knight» (det oppsto budkrig om filmen i Hollywood), en historie om julenissens opphav.

I tillegg ønsker de å gjøre en amerikansk nyinnspilling av den norske thrilleren «Amnesia», og mot slutten av året kan vi se regijobben deres på de to første episodene av Netflix-serien «Marco Polo».