Neida, det er ikke ditt verste animerte mareritt som er i ferd med å bli sant – vi kødder bare litt med hodet ditt.

Det er bare nesten i ferd med å bli sant.

Vi slipper unna Scooby Doo og Jar-Jar Binks i denne omgang (sistnevnte får vel sin egen Star Wars-film snart uansett), nå som moralisten Mikke Mus og plageånden Roger Rabbit ifølge Ain’t It Cool News kanskje skal samarbeide i en ny film.

Foreløpig er filmen, med arbeidstittel «The Stooge» under utarbeidelse internt i Disney/Pixar, kunne Roger Rabbit-skaper Gary K. Wolf avsløre på sin egen blogg nylig.

Filmen skal (i motsetning til «Hvem lurte Roger Rabbit») være fullanimert, og prosjektets produsent Erik von Wodtke har overfor Wolf beskrevet det som en «musical buddy comedy». Den har forøvrig ikke noe å gjøre med Dean Martin– og Jerry Lewis-filmen med samme navn fra 1952.

Produsenten er på aktiv jakt etter manusforfatter til filmen, men allerede er et hovedplott og noe konseptkunst på plass, tegnet av Doug A. Sirois. Vi har tittet litt på hjemmesiden hans, og ser at han er glad i mørke, fantasy-aktige temaer (med en splash jedi-fascinasjon – er han også involvert i et visst annet Disney-prosjekt …?)

Uansett er det ikke så mye vi klarer å lese ut fra konseptplakaten annet enn at vi kjenner blodet bruse litt. Om det skyldes forventning eller sinne er vanskelig å vite – irriterende til tross, både Mikke og Roger hadde sine plasser i våre hjerter en gang i tiden.