At det foreligger planer om å sette opp en Robocop-statue i Detroit har vi skrevet om tidligere – til tross for innledende motvilje fra politikere og byråkrater klarte Kickstarter-kampanjen DetroitNeedsRobocop å samle inn 70 000 dollar for å produsere statuen.

Nå har statueprodusentene i Imagination Station postet noen bilder av det nesten ferdige resultatet.

Fin, sant?

Statuen skal seinere støpes i bronse, og vil forhåpentlig være klar til å reises til neste sommer. Kanskje har da også de lokale myndighetene funnet et passende sted for den?

Martin Bjørnersen hos oss har tidligere påpekt det ironiske ved at Robocop-statuen skal framstå som et symbol for framtidshåp for den plagede byen.

«Ironisk, fordi Paul Verhoevens originalfilm fra 1987, for alvor etablerte Detroit som selve symbolet på urbant forfall i USA.

På mange måter forutså den deler av byens dystre utvikling i årene som har gått siden dengang.

Samtidig som selve Robocop-skikkelsen ikke heelt uten grunn har blitt tolket ihjel som en slags satirisk Jesus-skikkelse (filmen har en sluttscene hvor Robocop går på vannet, for pokker!) – en idé som noen hipsterildsjeler altså ser ut til å ta på et litt forstyrrende alvor.»

Endel innbyggere i Detroit har uansett uttalt seg kritisk til statueplanene, men den originale Robocop, Peter Weller, er på ingen måte negativ: