«Jeg trodde ikke han var en sånn fyr», har jeg hørt opptil flere ganger i dag når emnet Robin Williams har kommet opp. For det er jo fremdeles en utbredt oppfatning om at man må være en viss type menneske for å være i stand til å ta sitt eget liv, og kjente man Williams først og fremst gjennom rollefigurene hans framstod han ikke som noen åpenbar kandidat.

Men selv om Williams ofte framstod som en harmonisk fyr, var han også åpen om at han tidvis var fryktelig langt nede.

Han slet tidvis med depresjoner og med alkoholisme, og ofte i kombinasjon.

Noe han var særdeles åpen om, da han stilte opp i et intervju med Marc Maron og hans avsindig populære podcast «WTF» i 2010.  Dette var like etter et lengre rehab-opphold (han la seg inn for avrusning året før).

Her snakker han en del om tidlige dager sammen med Richard Pryor, hvordan han fikk sin første gig i en klubb som satset på komikk og lesbisk poesi, og om endel av hatet han opplevde fra rivaliserende komikerkolleger (han ble blant annet beskyldt for plagiat ved flere anledninger).

Han snakker også litt om døden og om selvmord, i et lite segment som jeg husket fra da jeg hørte det første gang i 2010, og som ble ekstra sterkt da jeg hørte det på nytt igjen i morges:

Maron har nettopp lagt ut hele intervjuet på nytt, og du kan laste det ned via iTunes eller WTFs egen nettside.

Hele greia er også lagt ut på Youtube:

Anbefales varmt.