Robert Rodriguez’ kommende «Machete Kills» (oppfølgeren til «Machete»(2010), som igjen var en slags oppfølger til en fake trailer fra Rodriguez og Tarantinos «Grindhouse») har allerede en nokså imponerende rolleliste, og da tenker vi ikke hovedsaklig på hovedrolleinnehaver Danny Trejo, selv om han er tøff nok. Det er takket være smårollene og gjesteopptredener denne filmen virkelig begynner å se litt lovende (eller i det aller minste mildt underholdende) ut. Eller hva sies om Charlie Sheen som presidenten av USA, eller Mel Gibson som eksentrisk milliardør og våpenhandler (OK, Gibsons karakter Luther Voz høres kanskje ikke ut som milevis fra den virkelige Mel Gibson …). Og i går kveld kunne Rodriguez avsløre enda et storfint tilskudd i smårollene, via en entusiastisk tweet: Jepp, fremtiden ass. Ikke før har en regissør ropt
«kutt!» før den første offiselle posteren med rollefiguren din er klar for nett. Nå skal man selvsagt ha i mente at en regissørs Twitterkonto i realiteten er arenaen for markedsføring av kommende prosjekter, ikke for intime avsløringer fra settet. Når det er sagt: vi velger faktisk å tro på Rodriguez entusiasme i dette tilfellet. Musikken til Lady Gaga bryr oss midt der bak et sted, et sted på skalaen mellom fullstendig intetsigende og vagt irriterende. Men selve dama?

Hun er dritkul! I full kontroll over (den nokså oppfinnsomme) iscenesettelsen av seg selv som androgynt, lettere utenomjordisk ikon. Og med en eim av gammal showbiz over seg i tillegg. Vi led oss gjennom konsertfilmen hennes en kjedelig vinterkveld det ikke var noe annet på TV. Kunne klart oss uten den der musikken, men desto mer imponerende å se snakket mellom låtene -for en entertainer! Apropos gammal showbiz, det definitive høydepunktet i den filmen? Når hun gir Liza Minneli og Marisa Tomei honnør fra scenen. Gåsehud (helt til hun begynner å synge, da):

 

Kort sagt: det er vanskelig å forestille seg at Gaga IKKE skal kunne funke på film. I hvert fall ikke med den outfitten der. Dette blir i såfall filmdebuten til Gaga. Men ikke skuespillerdebuten, morsomt nok var hun som 15-åring statist i en scene i The Sopranos, som påheng til vennegjengen til AJ. Ha ha!