Robert Pattinson, ja! Automatisk antatt av mange å være en ganske dårlig skuespiller – først og fremst er det godt voksne menn som felte denne dommen på grunn av «Twilight»-filmene, men Pattinson fikk også endel kritikerjuling på grunn av sin rolle i «Bel Ami».

Men nå har pipa fått en litt annen lyd.

Hans innsats i den kommende David Cronenberg-filmen «Cosmopolis» sies å være veldig sterk, og Pattinson har jo også fått mye sympati etter utroskapsaken med Kristen «trampire» Stewart. Rimeligvis, når han klarer å levere som han gjorde da han gjestet Jon Stewart natt til mandag:

Men hvor god skuespiller er Pattinson egentlig? Kanskje finner vi det ut nå, når han etter planen skal spille T.E. Lawrence, aka Lawrence of Arabia, i Werner Herzogs kommende film «Queen of the Desert». Dette er jo fyren som Peter O’Toole udødeliggjorde i «Lawrence of Arabia», og som Ian McKellen og Ralph Fiennes også har spilt, så «R-Patz» har en del å leve opp til.

Pattinson er tilknyttet prosjektet, som det heter, noe som vel innebærer at han er med forutsatt at det passer med timeplanen hans. At Pattinson er involvert vil uansett gjøre prosjektet mer attraktivt for investorer og forhåpentlig gjøre det mer trolig at filmen til den ofte geniale Herzog blir noe av.

Lawrence er imidlertid ikke hovedpersonen i filmen – «Queen of the Desert» følger nemlig den legendariske forfatteren, oppdageren og arkeologen Gertrude Stein, som etter planen skal spilles av Naomi Watts.

Herzog er imidlertid ikke den eneste som har et Gertrude Stein-prosjekt på trappene, det har nemlig også Ridley Scott – uten at noen innspillingsdato er satt for noen av filmene.