Bret Easton Ellis, mannen bak romanen «American Psycho» (også en vellykket, og mye parodiert, film), jobber ifølge Variety nå med en miniserie for Fox om Charles Manson og kulten The Manson Family, som drepte flere mennesker i august 1969, inkludert Sharon Tate, Roman Polanskis gravide kone.

Rob Zombie, som er initiativtaker til serien, skal regissere.

– Jeg har vært besatt av denne gærne historien siden jeg var en unge. Etter å ha prata med Bret innså jeg med en gang at vi delte den samme visjonen for denne episke galskapen.

Hva kan vi forvente av et slikt prosjekt? Mens Zombie er mest kjent for skrekk-klassikeren «House of 1000 Corpses» og remakes av «Halloween»-filmene er Ellis på sitt beste en flott forfatter.

Kreativt har han likevel ikke vært på høyden på en god stund, og Halle Kiefer i Vulture kommenterer, ikke helt uten sarkasme:

– Kjenner vi disse to rett vil det utvilsomt være gjort med mye fintfølelse, vise bemerkelsesverdig selvbeherskelse og streve mot å være ekstremt følsom overfor følelsene til ofrenes overlevende slektninger.

Samtidig skal det sies at voldelige grupperinger med sære ideologier er noe Ellis har mestret tidligere i romanen «Glamorama».

Den skrudde familien Zombie fremstilte i «House of 1000 Corpses» var også i høy grad årsaken til at filmen skilte seg såpass ut.

Dette er ikke første gang Manson-familien skildres på film, blant annet later de til å ha vært inspirasjonen for filmen «Martha Marcy May Marlene».

Og hei, hvor ille kan dette gå?

Vel, med Ellis involvert kan det jo kjapt bli en blodigere utgave av «The Canyons»floppen hans med Lindsay Lohan.

Forøvrig er ikke dette det eneste Ellis-relaterte fjernsynsprosjektet på trappene for tiden.

En tv-serie basert på «American Psycho» er nemlig under utvikling hos tv-kanalen FX, også den eid av Fox.

Samtidig har forfatteren også slått hodet sammen med Kanye West for å skrive manus til en film basert på rapperens liv.

– Først hadde jeg ikke lyst, sier Ellis til Vice Magazine.

– Så hørte jeg på «Yeezus». Det var tidlig i fjor sommer og jeg var ute og kjørte i bilen min. Han hadde gitt meg en forhåndskopi, og jeg tenkte, uansett om jeg er riktig person for dette prosjektet eller ikke har jeg jeg lyst til å jobbe med personen som lagde dette.

Ifølge Metro har Kanye tiltenkt en av rollene i filmen til forloveden Kim Kardashian.

Foto: Rob Zombie av Eric Thirteen og Bret Easton Ellis av Mark Coggins