I november ble det kjent at Roar Uthaugs «Bølgen» gjorde såpass inntrykk på studiobossene i MGM og Warner at romerikingen ble hanket inn for å regissere den første kinofilmen om Lara Croft fra dataspillet «Tomb Raider» siden 2003.

Og nå breaker bransjemediene (og Uthaug selv) at skuespilleren som skal overta stafettpinnen etter Angelina Jolie er, trommevirvel, svenske Alicia Vikander.

Göteborgerens karriere tok av for alvor da hun ble den første skandinaviske skuespilleren til å motta Oscar-pris siden Ingrid Bergman, for sin rolle i «The Danish Girl».

Vikander høstet også masse lovord for sentrale roller i filmer som «Ex Machina» og «The Man from U.N.K.L.E» i fjor.  I sommer blir hun å se mot Matt Damon i den nye Jason Bourne-filmen.

Tidligere har det vært spekulert i om rollen ville gå til Daisy Ridley, det nye stjerneskuddet fra «Star Wars: The Force Awakens». Men hun har muligens nok med de to oppfølgerne som er under produksjon?

Den kommende filmen skal ta for seg den langbeinte eventyrerens forhistorie, og Uthaug har i intervjuer snakket om at han er inspirert av de nyeste spillene i Tomb Raider-serien, som var enormt populære på andre halvdel av 90-tallet og avfødte en blockbuster i 2001 som sementerte Angelina Jolies stjernestatus.

Oppfølgeren «The Cradle of Life», som kom to år senere, trakk vesentlig færre til kinosalene og med det ble planene om flere oppfølgere lagt på hylla.

Etter at spillstudioet Crystal Dynamics tok over spillserien i 2006 har det imidlertid vært noe av en renessanse for franchisen, og til spillnettstedet IGN fortalte Uthaug for noen uker siden at han håpet å gjøre noe av det samme i filmen: Skape en troverdig og menneskelig figur av Lara Croft:

– I think we’ll want to make people relate to Lara as a character. I’m hoping to bring some of my Norwegian sensibilities to the franchise.

Nå kan han til og med snakke norsk til sin hovedrolleinnehaver.