Okei: SPOILERALARM!

spoiler

Vi visste at det ville komme et dødsfall i høstens runde av «The Simpsons», men nå er det i stedet bortgangen til en karakter i en annen stor amerikansk animasjonsserie som stjeler de fleste overskriftene.

I gårsdagens episode av «Family Guy» omkom nemlig…

Ok, du får én sjanse til, hvis ikke du vil vite dette bør du navigere bort fra denne siden nå

….

Familiehunden Brian Griffin!

briangriffin

Jøss, det var overraskende.

Brian har jo vært med i hver eneste «Family Guy»-episode til nå, og en tidlig versjon av karakteren (med et annet navn og et helt annet design) dukket først opp i to kortfilmer Seth MacFarlane lagde på slutten av 90-tallet:

MacFarlane har selv gitt stemmen til Brian gjennom samtlige tolv sesonger av «Family Guy».

Showrunner Steve Callaghan sier til britiske E! Online at manusforfatterne hadde et ønske om å gjøre noen endringer, og straks ideen om å drepe Brian var født var det ingen vei tilbake.

– Det virket mer i tråd med virkeligheten at en hund blir påkjørt av en bil, enn for eksempel at en av ungene skulle dø. Uansett hvor mye vi elsker Brian, så føler vi at det ville vært mer traumatisk å miste et av barna enn et husdyr, sier Callaghan.

I episoden – titulert «Life of Brian» – blir altså Brian påkjørt under en gatehockeykamp, mens Stewie har demontert tidsmaskinen sin og derfor ikke kan reise tilbake i tid for å redde ham.

Brian blir kjørt til dyrlegen, men kan ikke reddes. Han rekker imidlertid å komme til bevissthet, så han får takket familien sin for et strålende liv sammen med dem.

Familien er såklart knust, men ikke mer enn at de skaffer seg en ny hund ganske kjapt – Vinny, spilt av Tony Sirico («The Sopranos»). Vinny er en ganske annen kjøter enn Brian, mye tøffere og mindre intellektuell.

tonys

En modig avgjørelse av manusforfatterne er dette uansett, men Callaghan er ikke spesielt redd for eventuelle negative reaksjoner fra fansen:

– Nei, våre fans er smarte og lojale nok til å vite at de kan stole på oss. Vi gjør alltid valg som fungerer, og som virker til det beste for serien, sier han.

«Family Guy» sendes på Viasat 4 i Norge.

 

LES OGSÅ:

En av karakterene i «The Simpsons» kommer til å dø denne sesongen. Men hvem?

simp