Så. Ridley Scott la scifi-sjangeren på hylla i 1980, gjorde alt mulig annet mellom himmel og jord i over tretti år, lot fansen vente, trygle, spekulere – og nå kan det virke som om han har tenkt å ta livet av oss alle sammen med en overdose jeg tror filmverden knapt har sett maken til.

Det er to dager igjen til «Prometheus» har premiere, og hvis du ikke vet hva det innebærer kan du ta en titt her, her, eller her. Eller, enda bedre: Se filmen uten å ha lest en eneste en av millionene av saker stappfulle av forhåndshype og fortell oss hva du syntes etterpå.

Resten av verden har nemlig skrudd forventningene så avsindig i taket at de umulig kan være i stand til å gi filmen en rettferdig vurdering på første forsøk.

Her er forresten enda en viralvideoreklame for «Prometheus», regissert av Ridleys sønn, Luke Scott, det kan se ut som at vi har glemt å poste her på Comoyo. Beklager det i så fall.

Men akkurat i det vi altså endelig kan få utløp for all den oppsamlede romreisefeberen, begynner Scott å dryppe med små smakebiter fra sitt neste store scifi-prosjekt, et prosjekt som om mulig vil bli møtt med enda større forventninger: Oppfølgeren til «Blade Runner».

Lite er kjent om filmen foreløpig, bortsett fra at det blir en oppfølger snarere enn en prequel eller remake, at den antagelig får en kvinne i hovedrollen – og at Ridley Scott altså ønsker å få med Harrison Ford i en liten reprise av rollen sin som Rick Deckard.

Størrelsen på rollen er uviss, det samme er Fords vilje til å gjøre det (skjønt, karen er kanskje ikke stokk dum?) – men det som fremstår som sikkert, er at det åpne spørsmålet «Blade Runner» etterlater seg om hvorvidt Rick Deckard er et menneske eller en replikant synes å bli besvart. Replikanter har nemlig begrenset levetid og Harrison Ford har begrenset troverdighet som en 30 år yngre versjon av seg selv.

Uansett, det virker som om Ridley Scott koser seg for tiden.