Det skal vel vanskelig gjøres å overvurdere den enorme innflytelsen britiske «The Office» hadde da serien ble vist på begynnelsen av 2000-tallet, men de siste ti årene har Ricky Gervais bare tatt fram seriens hovedkarakter David Brent ved noen få anledninger.

Nå ligger alt an til et ordentlig comeback.

Gervais ønsker nemlig å lage langfilm sentrert rundt David Brent og karakterens ønske om å bli popstjerne. Går alt som planlagt spilles filmen inn i mai, melder MTV.

Gervais varslet egentlig først om filmplanene allerede i august i fjor, da komikeren annonserte en rekke veldighetskonserter med Brent og hans band Foregone Conclusion.

Fire nye konserter er planlagt i mai, og der er her filmen etter planen skal spilles inn. Trolig blir den en mockumentary, i samme stil som «The Office».

– Filmen følger Brent som prøver å være popstjerne. Han tror filmen blir litt som når Scorsese gjør konsertfilm med Rolling Stones, men i realiteten blir det mer som «Where Are They Now?», sier Gervais.

Han føler seg nå klar for å ta karakteren vekk fra relativ glemsel – selv om Brent de siste årene har dukket opp i mindre prosjekter, blant annet med gitarleksjoner på Youtube og i Comic Relief-kortfilmen «The Office Revisited».

– Jeg hadde lyst til å gjøre andre ting enn Brent. Men nå som jeg har brukt tida på mye annet, føles det trygt å gå tilbake til dette materialet igjen. Det er kjempegøy – jeg ble hektet igjen, sier han til MTV.

Om ikke planene om en film går i boks, har Gervais også flere muligheter – ifølge The Guardian har både Netflix og BBC vist interesse for å gjenopplive karakteren i form av en serie. Dessuten funderer komikeren også på om han skal takke ja til å spille en konsert under sommerens Glastonbury-festival.

Brents ønske om å være popstjerne var et stadig tilbakevendende tema i «The Office». Ved flere anledninger hevdet han at bandet Foregone Conclusion, der Brent sang og spilte gitar, en gang hadde Texas som oppvarmingsband.

Låta «Free Love Freeway», som karakteren framfører i første sesong av «The Office», ble seinere spilt med Noel Gallagher og framført på en minnekonsert til ære for prinsesse Diana, og i fjor publiserte Gervais/Brent den politiske reggaelåta «Equality Street» i samarbeid med artisten Dom Johnson.

Konsertene Brent og Foregone Conclusion skal spille i Oxford og London 14.-17. mai er for lengst utsolgt.