«The Hunger Games: Catching Fire» får amerikanske filmnettsteder (og oss) til å hente frem alle mulige ord som har med ild å gjøre etter helgas åpning.  Her er grunnen:

  • Filmen spilte inn 161.1 millioner dollar i USA helga, melder Boxofficemojo (tittel: «Catching Fire» Burns Bright).
  • Det er den beste åpningshelga for en film i november noensinne, og den fjerde beste i historien.
  • Hvis du sammenligner med andre filmserier i samme sjanger, så er førstehelga bedre enn alle Twilight-filmene som åpnet i november, skriver The Playlist (tittel:«The Hunger Games: Catching Fire» Blazes).
  • «The Hunger Games: Catching Fire» går veldig bra her hjemme også. Filmen hadde premiere sist onsdag, og ifølge Filmweb gikk den til topps med over 93 000 (tallet er ikke endelig) besøkende  åpningshelga, og 150 000 totalt siden premieren. De har også en ildrelatert tittel (hvis du legger godviljen til): Knallstart for The Hunger Games: Catching Fire.

Her er noen andre saker om temaet du kan kose deg med hvis du vil:
‘Hunger Games: Catching Fire’ sizzles as best November opening ever
‘Catching Fire’ Ignites the Box Office With Record-Setting Debut
‘The Hunger Games: Catching Fire’ burns out ‘Thor: The Dark World’ with $161M …
‘Hunger Games: Catching Fire’ ablaze with $161.1M at box office
‘Hunger Games: Catching Fire’ generates box office heat.

I «The Hunger Games: Catching Fire» er det gjensyn med Jennifer Lawrence (beste åpningshelg for henne også) som Katniss Everdeen.  Folket, som er holdt nede ved hjelp av brutal militærmakt og reality-tv, begynner endelig å gjøre opprør fordi Katniss er blitt en så inspirerende figur – et symbol for håp.

Vår favoritt Philip Seymour Hoffman (Plutarch Heavensbee) er den sleipe rådgiveren, og Donald Sutherland er presidenten. Sammen klekker de ut en plan for å vende folket mot Katniss i stedet.

Kritikerne er forsåvidt på folkets side denne gangen – med 76 av 100 på Metacritic sin score. Ser vi til Norge kastet Dagbladet en firer, VG en femmer og Aftenposten en firer.

Personlig mener vel Filter at The Onion og deres drøfting om «The Hunger Games: Catching Fire» er den filmfranchisen i nyere historie som har de minst pene mannlige hovedkarakterene, er den beste:

Les også:

10 GRUNNER TIL AT DU BØR BRY DEG OM «THE HUNGER GAMES»