– Dette er den nest beste åpningen noensinne i Norge, og den største for en familiefilm, sier en strålende fornøyd «Jul i Flåklypa»-produsent Cornelia Boysen til Filter.

Hun har all mulig grunn til å juble: «Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa» er sett av 137 347 personer siden premieren fredag. Det er mer enn de 134 800 som så «Max Manus» i åpningshelgen, men ikke helt der oppe ved de drøyt 160 000 solgte «Kon-Tiki»-billettene.

– I tillegg er dette den største åpningen i år, uansett nasjonalitet, sier Boysen.

Dersom «Flåklypa»-tallene vokser i samme tempo fram mot jul, tyder mye på at det tidligere varslede kinokatastrofeåret 2013 kanskje ikke blir så katastofalt likevel.

– Jeg tror aldri man prøver å sikte inn så høyt, men vi visste jo at det var en stor interesse for filmen. Likevel vet man aldri hvordan ståa er før mandag morgen klokka ti, når de offisielle tallene kommer inn, sier Boysen, og fortsetter:

– Men kan selvfølgelig gjøre seg tanker og forhåpninger, men dette overgår alle forventninger.

– Det gjør det kanskje litt morsommere å være filmprodusent?

– Javisst, det er ikke så ofte man får oppleve det her. Dette er en film vi har brukt lang tid på å lage, så det er en fjær i hatten på alle som har vært med på å lage filmen. Det gjør det ekstra gøy at det går så godt, sier Boysen.

– Det hjelper vel også på tallene at landets kinoer satset hardt på «Jul i Flåklypa» helt fra start?

– Ja, med fare for å si noe feil, er vel filmen satt opp på nesten hver eneste kino her til lands. Det er det nærmeste man kan kalle en landsdekkende premiere, og jeg er kjempeglad for at det har vært fulle hus overalt.

– Er det mulig å si noe om starten for årets «Jul i Flåklypa» opp mot «Flåklypa Grand Prix»-mottakelsen i 1975?

– Det er et helt annerledes kinosystem i dag, og bare noe få år siden det ble mulig å gå ut så bredt til alle landets kinoer samtidig. Den gang hadde man noen få 35mm-kinokopier som ble sendt rundt til landets kinoer, og det er så annerledes at man ikke kan sammenlikne det.

 

Les også:

Remo Caprino: – Jeg fikk vite om «Jul i Flåklypa» for første gang da jeg leste om filmen i avisa