J.K. Rowling skrev mer enn bare de syv «Harry Potter»-historiene fra det magiske universet, hun skrev også tre av Galtvort-elevenes lærebøker.

Én av disse var fabeldyrboken «Fabeldyr og hvor de er å finne», ført i pennen av den fiktive Newt Scamander.

Scamander er nå sentral i Warner Bros kommende trilogi, satt i det samme universet som «Harry Potter»-filmene – bare 70 år tidligere, i det glade New York på 20-tallet.

Det er lenge blitt spekulert i hvem som skulle ta regijobben på de kommende filmene, med blant andre Alfonso Cuaròn («Gravity», «Harry Potter and the Prisoner of Azkaban») som en av de aktuelle.

Nå melder THR at det er David Yates (de fire siste «Harry Potter»-filmene, «State of Play») som skal ta seg av regijobben.

David Yates regisserte den femte, sjette, sjuende og åttende «Harry Potter»-filmen. (Foto: Warner Bros)
David Yates regisserte den femte, sjette, sjuende og åttende «Harry Potter»-filmen. (Foto: Warner Bros)

Manuset blir skrevet av Rowling selv, som skal ha fått et godt forhold til Yates gjennom de fire siste filmene. Forfatteren, som er kjent for å ha et godt grep om romanfilmatiseringene, har nok vært avgjørende i valget.

– Selv om filmen vil bli satt i det verdensomspennende samfunnet av hekser og trollmenn, som jeg har holdt høyt i 17 år, er dette verken en forløper eller oppfølger til «Harry Potter»-serien – det er heller en utvidelse av den magiske verdenen, sa Rowling da nyheten ble sluppet i september i fjor.

Filmene vil sentrere rundt Scamanders eventyrlige reiser, hvor han har som mål å få vite mer om verdens mange magiske beist. Yates vil i hvert fall regissere den første filmen, mens det fremdeles er åpent om hvem som tar de kommende filmene.

Den første filmen kommer 18. november 2016, og det er spekulert i om de følgende to filmene kommer i november i 2018 og 2020.