Duncan Jones har en bra greie gående, han får i alle fall mer og mer penger å rutte med.

«Moon» (2009) var sci-fi på sparebluss. «Source Code» (2011) var sci-fi med Hollywood i ryggen, en mer kommersiell film i alle ordets betydninger. I disse dager er han regissøren bak den neste digre fantasy-satsingen, «Warcraft», en film som får premiere i 2016.

Nå vil han tilbake til røttene: Etter «Warcraft» vil han prøve å gjennomføre sitt drømmeprosjekt, en «Blade Runner»-inspirert science fiction-film satt til Berlin, ved navn «Mute».

Da må han nok også tilbake på sparebluss.

– Jeg tenker over hvilken film jeg vil prøve meg på etter «Warcraft». Mulig jeg gir «Mute» en siste sjanse før jeg setter den på hylla med «Don Quixote», skriver han på Twitter:

Han er med andre ord ikke så sikker på om noen vil stille opp for å ta regnina.

Ifølge Slashfilm handler «Mute» om en stum bartender som ser etter sin bortførte kjæreste i et futuristisk Berlin. Regissøren har selv sammenlignet filmens stil og stemning med «Blade Runner».

Egentlig ville han lage den som en oppfølger til «Moon», satt til samme univers og med en gjesteopptreden av Sam Rockwells figur fra den filmen. Det kan vel fortsatt bli tilfelle.

Han prøvde på nytt å få støtte til filmen etter «Source Code», men har ikke lykkes. I stedet har han jobbet med å gi ut historien i tegneserie-format.