Cary Joji Fukunaga er snowboardproffen som ble filmregissør, gjorde seg bemerket med krimserien «True Detective» og krigsfilmen «Beasts of No Nation» og endte med å bli den første amerikaneren som får lov å lage en James Bond-film.

I sommer ble det klart at Fukunaga stepper inn etter at Danny Boyle («Trainspotting», «Slumdog Millionaire») ikke ble enig med produsentene om den kreative innretningen på filmen, tok med seg sitt spesialskrevne manus og trakk seg fra hele greia.

Ingen reboot

Nå er det en historie fra det samme manus-teamet som har skrevet alle Bond-filmene siden «The World is Not Enough» i 1999– Neal Purvis og Robert Wade – som skal ligge til grunn for det som blir Daniel Craigs femte og siste opptreden som agent 007.

I et intervju med den filippinske avisa Philippine Daily Inquirer letter 41-åringen ørlitt på sløret – og avslører at »Bond 25», som er den foreløpige tittelen, ikke vil bli noen «soft reboot» slik det var antatt at Boyle ville lage.

Daniel Craig returnerer som Bond for femte og siste gang.

Tvert imot høres det ut som om skal filmen skal fortsette på den overordnede historien som ble startet i den første Bond-filmen med Craig for tolv år siden.

– Bond er på en karakterbue som startet med «Casino Royale», og den vil jeg fortsette på. Det blir forandringer, såklart – som enhver fortelling må hovedpersonen bli tvunget til å forandre seg for å ha et narrativ, sier regissøren.

Dance! Into the fire

Han avviser ryktene om at Christoph Waltz og Ben Whishaw – Blofeld og Q i «Spectre» (2015) – er ute av bildet.

– Vi er ikke engang ferdige med manuset, så det kan ingen vite. De er to ekstraordinære skuespillere, så hvis det er plass for dem i denne historien vil vi definitivt ha dem der, sier Fukunaga, som også røper at Duran Durans «A View To a Kill» er hans favoritter blant Bond-låtene.

Regissørens forrige verk var Netflix-serien «Maniac», en forholdsvis fri gjendiktning av den norske komiserien ved samme navn og med Jonah Hill og Emma Stone i hovedrollene. I et intervju med The Hollywood Reporter snakket han om alle scenene – ja, hele virkeligheter – som var planlagt til serien, men måtte skrinlegges av kostnadsårsaker.

Han sier også at han, i motsetning til hva som har vært rapportert tidligere, gjerne går i gang med å lage flere sesonger av serien, som fikk en blandet kritikermottakelse, men som ifølge et uavhengig analyseselskap skal ha vært blant de mest sette på Netflix i oktober.

– Når du bruker så mye tid på å skrive og utvikle noe, eksisterer det i sinnet ditt som om det var virkelige personer. Vi kan enkelt finne ut av hvordan vi fortsetter på historien hvis Netflix vil, men vi skrev det også slik at det skulle bli komplett med en sesong, sier han.