Oscar-racet er kanskje ikke en sport slik fotball og tommyball er, men det kan likevel være interessant å følge med på. I disse dager har det alt begynt, og trailere for filmer som kommer ut i oktober til desember – tradisjonelt en klassisk Oscar-pushe-periode – renner inn.

Deriblant «Wild», med en Reese Witherspoon i hovedrollen som har bestemt seg for at folk ikke skal glemme at hun faktisk er en Oscar-vinnende skuespiller («Walk the Line») innimellom slappe filmer som «This Means War».

Om du fortsetter med filmer som «This Means War» – kanskje. (Foto: SF Norge)
Om du fortsetter med filmer som «This Means War» – kanskje. (Foto: SF Norge)

Den nyeste filmen til Jean-Marc Vallée, som regisserte fjorårets Oscar-nominerte (og vinnende) «Dallas Buyers Club», handler om en selvdestruktiv kvinne som drar ut på en 1700 kilometer lang gåtur langs vestkysten av USA for å bli et bedre menneske etter morens dødsfall.

«Wild» er basert på Cheryl Strayeds bok med samme namn, og er adaptert til manusform av selveste Nick Hornby («About a Boy», «High Fidelity»). Sammen med Witherspoon spiller blant andre Michiel Huisman («Treme», «Game of Thrones») og Laura Dern («Blue Velvet», «Jurassic Park»).

Se fram til fagre bilder fra Oregon, og – om ca. ett år – en tursti, The Pacific Crest Trail, som har hakket mer turister enn før.

«Wild» får en desemberpremiere i USA, og som med flere mulige Oscar-kandidater har vi en viss følelse av at den kommer til Norge i mars, sånn litt etter Oscar-utdelingen i slutten av februar.

Wild-poster