Her om dagen pløyde jeg gjennom sesong to av «Boss», denne flotte serien med Kelsey Grammer som Chicagos onde ordfører Tom Kane. Det er mange flotte skuespillerprestasjoner i den allerede avlivede serien, men jeg lot meg fascinere av en finfin birolle fra en av verdens mest kjente rappere.

Så da begynte jeg å tenke på rappere i tv-serier, og kom frem til at de ganske ofte tilfører noe ekstra – enten det er muskuløs machohet eller gatete ekthet.

La oss begynne med han fra «Boss»:

T.I. som Trey Rogers i «Boss»

T.I. dukket opp som et av lyspunktene i den ellers litt skuffende «American Gangster», og det er denne typen rollen han spiller videre på i sesong to av «Boss».

I klassisk rapper-på-tv-tradisjon spiller T.I. en gatesmart småsjef som får seg fin dress jobb hos en småkorrupt aulderman i Chicagos bystyre. T.I. er med gjennom hele sesongen, og viser at han har en fremtid i tv/film med et lurt smil og en stram slipsknute.

T.I. om sine favorittsteder å spise i Chicago:

Sticky Fingaz som Kern Little i «The Shield»

En litt glemt rolle i en ofte oversett serie. «The Shield» kom i kjølvannet av «The Sopranos» og «The Wire», men er uansett den kuleste Los Angeles-serien som er laget, et slags moderne motstykke til «Miami Vice».

Sticky Fingaz fra Onyx gir serien et ekstra gatete uttrykk som den ambisiøse rapperenskråstrek gangsteren skråstrek tysteren Kern Little, som litt for ofte er på altfor dypt vann. En av favorittscenene mine fra hele serien er da Vic Mackey stenger Kern Little inne i en container med konkurrenten T-Bonz, og sier klart fra at de må gjøre opp seg mellom.

LL Cool J som Sam Hanna i NCIS: Los Angeles

«NCIS: Los Angeles» er akkurat som LL Cool J: mainstream, muskuløs og suksessrik. LL Cool J er akkurat passe utroverdig og larger-than-life som senioragenten Sam Hanna som smyger rundt i Los Angeles og løser uløselige gåter i krysningen mellom militær og politi.

Sam Hanna styrer Los Angeles til lyden av Chris Isaak/HIM:

Method Man som Calvin “Cheese” Wagstaff i «The Wire»

Mens LL Cool J sørger for glatt eskapisme i «NCIS: Los Angeles», tar Method Man seg av gatekredibiliteten i «The Wire». Method Man har faktisk vist seg som en dugendes skuespiller opp gjennom årene, men i «The Wire» skinner han som en av crew-sjefene til onkelen Proposition-Joe (for et navn, forresten!).

Såpass mye at han får være med fra sesong to og hele veien til siste avslutningen i sesong 5, der han må betale for sine synder og blir skutt og drept.

Sjekk entreen til Method Man i sesong 2 av «The Wire»:

Will Smith som The Fresh Prince i «Fresh Prince Of Bel-Air»

Will Smith var i ferd med å blitt slått konkurs av amerikanske skattemyndigheter da NBC kom med ideen om å lage et TV-show sammen. Resultatet ble en ungdommelig lettversjon av «The Cosby Show», og en serie som fremdeles fungerer perfekt på lange sløve formiddager med Viasat 4.

Will Smith aka Fresh Prince leverer et lettbeint høydepunkt på moderne talkshow-tv: