Utakk er verdens lønn, skal man tro behandlingen rånerne i Levanger opplever om dagen.

Etter å ha lånt bort bilene sine til innspillingen av den kommende norske bilfilmen «Børning», ble kanskje ikke takken helt som forventet: Når «Børning» skal ha førpremiere i nettopp Levanger, er ikke bileierne velkomne.

– Det er ikke naturlig å invitere de som ellers driver ulovlig ørkesløs kjøring og holder beboerne i sentrum nattevåkne, sier lensmann Anne Ulvin i Levanger til Trønder-Avisa – riktignok uten å bruke begrepet «rånere».

I forbindelse med førpremieren blir hovedgata stengt i tre timer i forkant, og i tillegg stiller lokale bilklubber ut bilene sine der. Det er altså her de lokale rånerne ikke er velkomne – i tillegg til at de ikke har fått invitasjoner til visningen.

Før filmens produsenter ankom Levanger for å spille inn deler av filmen der i fjor, etterlyste de spesifikt rånebiler – «blodharry, superpimpa og skraphauger» – til innspillingen.

– Vi la igjen flere dagers innsats med venting og repetisjoner under innspillingen. Da er det litt synd at vi ikke får invitasjon til filmen, eller får stille opp med bilene våre i Kirkegata, sier Richard Alexander Fjellvang fra Verdal til Trønder-Avisa.

Selv stilte han sin «råne-Golf» til disposisjon for filminnspillingen.

I en oppfølgersak beklager den lokale kinosjefen Tor Wibe at rånerne ble utestengt. Han visste ikke om deres deltagelse i «Børning», og fulgte derfor politiets oppfordring om styre rånebilene utenom hovedgata.

– Det har ikke vært min hensikt å utelate de som har vært med på innspilllingen, sier Wibe til Trønder-Avisa.

 «Børning», som blant annet har Anders Baasmo Christiansen, Sven Nordin, Jenny Skavlan, Otto Jespersen og Henrik Mestad på rollelista, har premiere 13. august.