En femte film om krigshelten John Rambo har vært en drøm for Sylvester Stallone i årevis, flere rykter har surret, og nå kan det se ut som om noe endelig har begynt å skje igjen.

Men det kommer ikke fra retningen en vanligvis venter seg.

Den tyske filmdistributøren Splendid Films – som ser ut til å fokusere på internasjonale actionfilmer for det tyske markedet – melder nemlig i en pressemelding at de har kjøpt de tysktalende rettighetene til filmen.

– Med «Rambo V» kommer Sylvester Stallone tilbake i sin paraderolle. Denne gangen legger han seg ut med de meksikanske kartellene. Stallone, som også skriver manus, beskriver den nye Rambo som sin versjon av «No Country for Old Men». Produsent, som på den forrige «John Rambo», er Avi Lerner («The Expendables 1-3»).

expendables_3

Siden vi ikke kunne se at noen andre hadde gjort det, så ringte vi Splendid Films innkjøpssjef Carl Rickmers, som bekreftet at pressemeldingen var ekte, men ikke ville si så mye mer:

– Jeg kan ikke kommentere pressemeldingen, pressemeldingen må stå for seg selv.

Skrivet binder sammen flere rykter som har surret de siste årene. Sist gang var for halvannet år siden da filmen – uten et plott – dukket opp sammen med «Expendables 3» på European Film Market. I 2012 kommenterte også Stallone et manus han hadde snakket om allerede i 2009, om å redde en ung jente fra meksikanske karteller:

– Han er i Arizona på grensen. Det kommer til å handle om at han går inn i Mexico. Jeg tror ikke Rambo liker meksikanere.

«No Country for Old Men»-referansen kan tyde på at det blir en litt annen stemning enn sist. Stallone er tross alt 67 år gammel – det kan ikke være like lett å være «snikende ullteppe, skjult hagle» i jungelen som det var for over 30 år siden.

Med andre ord, ikke noe offisielt nytt om «Rambo V» fra Avi Lerner eller Sylvester Stallone – men det kan virke som om 80-tallshelten er vanskeligere å ta livet av enn man trodde – selv etter at Rambo-tv-serieprosjektet forsvant ut i ingenting.