Til tross for at Wim Wenders‘ siste spillefilmer kanskje ikke har vært all verden å rope hurra for, er det to viktige grunner til å følge med på utviklingen av hans kommende 3D-drama «Every Thing Will Be Fine».

1) Manus er skrevet av den spennende norske forfatteren Bjørn Olaf Johannessen («Kjøter», kommende «Dirk Ohm»). Veiene til Wenders og Johannessen krysset seg første gang da Johannessen stakk av med seieren i den relativt prestisjetunge International Filmmakers Award under Sundance-festivalen i 2006 for manuset til den belgiske filmen «Nowhere Man». Juryen det året ble ledet av nettopp Wenders.

2) Manuset (kombinert med Wenders’ gode rykte) har vært nok til å overtale en rekke stjerneskuespillere til å bli med på prosjektet, trolig til en brøkdel av lønna de som oftest får på større studiofilmer.

Innspillingen av filmen startet i Montreal 13. august, og nå rapporterer The Hollywood Reporter at Rachel McAdams («Sherlock Holmes», «Midnight in Paris», «Wedding Crashers») også er blitt med i en av hovedrollene.

Dette skjer litt i siste lita, siden Sarah Polley («Stories We Tell») opprinnelig var sagt å være aktuell for denne rollen, men dette materialiserte seg aldri.

«Everything Will Be Fine» handler om en mann (Franco) som etter en triviell krangel hjemme kjører rundt på måfå – og ved et uhell kjører på og dreper at barn.

Filmen følger ham de påfølgende tolv årene, der han klarer å kanalisere sorgen etter ulykken til et kreativt forfatterskap som gir ham en stadig mer suksessrik karriere. Denne suksessen innebærer imidlertid komplikasjoner for forholdet hans til det drepte barnets mor (Charlotte Gainsbourg) og bror (Robert Naylor). McAdams skal spille Francos kjæreste.

Charlotte Gainsbourg.

Wenders beskriver selv filmen som et «familiedrama som utspiller seg over tolv år», og at manuset er skrevet med 3D i tankene:

– Jeg er overbevist om at mediet passer som hånd i hanske med en intrikat historie som dette, sier Wenders til THR.

Bjørn Olaf Johannessen sendte i forrige uke ut en pressemelding der han karakteriserte prosjektet som en drøm som har gått i oppfyllelse.

– Som filminteressert NTH-student oppdaget jeg Wenders’ filmer på 80 tallet, og de gjorde dypt inntrykk på meg. Når jeg 20 år senere satt med det ferdige manuset til «Every Thing Will be Fine» var han et soleklart førstevalg for meg som regissør.  Samarbeidet med ham de siste årene har vært enormt givende og det er fantastisk at dette nå har ført frem til en stor internasjonal produksjon.