The Hollywood Reporter har en veldig fin greie gående hvert år, der de kjører store gruppeintervjuer med regissører og manusforfattere og legger alt ut til gratis forlystelse for resten av oss. Nylig gjorde de en intervjurunde med en gruppe som inkluderte Michael Haneke og Judd Apatow (den må jeg sjekke ut seinere) og i går publiserte de et intervju med Quentin Tarantino, David O. Russell, Ben Affleck, Ang Lee, Tom Hooper og Gus Van Sant.

Som ventet dominerer den store kjeften til Quentin Tarantino – blant annet gjentar den snart kinoaktuelle regissøren sin intensjon om snart å slutte som filmskaper.

– Jeg tenker ikke å regissere filmer når jeg er blitt gammel. Antakelig kommer jeg bare til å skrive… Romaner, filmlitteratur, filmkritikk, den typen ting, sier regissøren, som blir 50 år gammel i mars.

– Når tenker du at det skjer, at du slutter?, spør intervjueren?

– Vel, mye av grunnen til at jeg har lyst til å slutte er at jeg ikke orker alle disse digitale greiene, det er ikke denne pakka jeg ble med på. At digital framvisning er som den er nå funker ikke for meg. For meg er kino nå bare tv som er tatt ut i offentligheten. Jeg ble med på dette for å lage film. Det er over,  sier Tarantino.

Og legger til at han tross alt kunne tenke seg å jobbe med tv:

– En miniserie for HBO, for eksempel, da trenger jeg ikke forholde meg til tidspresset jeg alltid er under. Jeg skriver alltid store manus, som må forkortes underveis i prosessen (…)Om jeg skal gjøre en stor episk greie som «Kill Bill»-filmene igjen, ville jeg trolig gjort den som en miniserie eller noe slikt.

Tarantino er også bekymret over sitt ettermæle og viser til at mange eldre regissører mister grepet om sin samtid.

– For meg handler det om min filmografi, at jeg blir stående igjen med en strålende rekke filmer. «Death Proof» er kanskje den verste filmen jeg noengang vil lage – og til å være et venstrehåndsarbeid var ikke den så ille, ikke sant? Så hvis det blir den verste filmen min, er jeg fornøyd, sier regissøren.

I går ble for øvrig også en ny trailer til «Django Unchained» sluppet – denne gangen bys det på enda flere pistolskudd, og en låt av Rick Ross:

Her er hele rundebordsintervjuet til The Hollywood Reporter:

Og her er også samtalen mellom regissørene som inkluderer Judd Apatow og Michael Haneke, forresten: