Gladnyhet for alle som syntes den 165 minutter lange klippen av Quentin Tarantinos seneste film, «Django Unchained», var i korteste laget.

Ifølge The Guardian har nemlig regissøren avslørt at han håper å kunne slippe en tv-serieversjon av filmen hvor 90 minutter med ekstramateriale er klippet inn.

«Django Unchained» er westernfilmen Tarantino slapp i 2012 og følger slaven Django (spilt av Jamie Foxx), som blir frigitt og går på et blodig hevntokt for å redde kona si.

Totalt tenker Tarantino at den nå skal utspille seg over fire éntimers episoder.

Kevin Jagernauth hos The Playlist råder imidlertid fansen til å ikke bli for opprømte ennå.

– Husker dere Tarantinos lenge omtalte planer for «Kill Bill: The Whole Bloody Affair»? Til slutt ble det faktisk noe av og den utvidede versjonen av kampsportfilmen fikk noen visninger for noen år siden, men den finnes fortsatt ikke på hjemmevideo eller noe annet lett tilgjengelig medium.

Samtidig minner Jagernauth om at Tarantino er veldig pirkete når det kommer til klipping.

– Så hvem vet hvor lenge det tar før han er fornøyd nok til å slippe en mer kjøttfull versjon av «Django Unchained» ut i verden.

Regissøren er på festivalen i anledning en jubileumsvisning av «Pulp Fiction», som fyller 20 år i år og vant Gullpalmen i 1994.

Filmen vil bli vist i sitt opprinnelige 35 mm-format, og regissøren benyttet pressekonferansen til å raljere mot den økende bruken av digitale kameraer i filmindustrien.

– Hvorfor vil en etablert filmskaper skyte digitalt? Jeg har ingen jævla aning, sa Tarantino.

– Digital projeksjon er slutten på kinofilmen som jeg kjenner den. Det er offentlig fjernsyn.

Regissøren skal også ha roet seg litt etter den mye omtalte lekkasjen av manuset til sin neste westernfilm, «The Hateful Eight».

Opprinnelig bestemte han seg for å droppe hele filmen, samtidig som han også saksøkte nettstedet Gawker for å ha lenket til manuset.

Nå er tonen litt mildere (han hadde nylig en manusopplesning med Tarantino-gjengangere som Samuel L. Jackson, Michael Madsen og Tim Roth), selv om filmens skjebne ennå er uviss.

– Knivsåret i ryggen har begynt å få rur. Jeg har ingen hast. Kanskje jeg filmer den, kanskje jeg publiserer den, kanskje jeg gjør den på scenen. Kanskje alle tre.