Pressejunkets er en ond oppfinnelse. Du setter en stjerne, en regissør eller en annen filmpersonlighet på et hotellrom, og inviterer 40-50 journalister til å gjøre serieintervjuer hele dagen.

Ofte stiller journalistene nøyaktige samme spørsmål (det er ikke noe galt i det, det er tross alt en journalists plikt), og intervjuobjektene blir som regel mer og mer trøtte og leie jo lenger ut i køen de kommer.

Quentin Tarantino pleier som regel å levere varene, da han er en energisk fyr med nok selvopptatthet innabords til å kunne snakke om seg selv i dagesvis. Men nå har han åpenbart fått nok – og særlig av spørsmål knyttet til filmvold.

Denne gangen gikk det ut over den stødige journalisten Krishnan Guru-Murthy i Channel 4 News, som våget å stille Tarantino noen spørsmål knyttet til filmvold. Regissøren er jo kinoaktuell med «Django Unchained», som har fått 18-årsgrense i Norge nettopp på grunn av ganske saftige voldsscener.

Men Tarantino nekter plent å diskutere dette emnet, og om filmvold kan lede til voldshandlinger i virkeligheten.

– Ikke still meg spørsmål som det. Jeg biter ikke på. Jeg nekter å forholde meg til spørsmålet ditt, sier Tarantino.

– Jeg er ikke din slave, og du er ikke min sjef. Du kan ikke tvinge meg til å danse etter din pipe. Jeg er ingen apekatt.

Vi er helt ærlig talt litt usikre på hvem sympatien vår ligger hos her, men pinlige intervjuer av denne typen har i det minste underholdningsverdi.

Samuel L. Jackson reagerte for øvrig på liknende måte da han nylig ble konfrontert med et liknende kritisk spørsmål, den gangen om bruken av ordet «nigger» i Tarantinos filmer.

Her forsøker han å tvinge intervjueren til å si ordet, hvis han skal svare på spørsmålet: