At Adam Sandler skulle filme en komi-spesial for Netflix er vanligvis den typen nyheter vi registrerer helt i randen av synsfeltet før vi umiddelbart glemmer det igjen.

Fyrens arbeid for streamingtjenesten som signet ham som fast leverandør av komedier tilbake i 2014, har så langt vært rimelig begredelig («Grown Ups 2»? Virkelig?).

Men når vi hører at det er Paul Thomas Anderson – for øvrig kinoaktuell i Norge med Oscar-nominerte, kritikerbejublede «Phantom Thread» – som regisserer hvertfall deler av spesialen, er det naturligvis en helt annen sak.

Det var jo nettopp Anderson som instruerte Sandler i «Punch Drunk Love» (2002) – Sandlers beste film med astronomisk margin (OK, kanskje med unntak av «Billy Madison» (1995)), og nyheten vekker unektelig et håp blant gamle Sandler-fans om at noe komigull igjen kan vris ut av 51-åringen.

Selv om innspillingen av komi-spesialen – altså en filmet stand-up-opptreden – på El Rey Theatre i Los Angeles langt fra har vært noen hemmelighet, er det først i dag det er kjent at Anderson er involvert.

Nyheten kommer via en Nerdist-journalist og ble kjapt viderebrakt til massene av The Playlist.

Som dessuten nevner at det er andre ting i gjære, også, som kan tyde på at verden kan være på vei ut av den årelange Sandler-tørken. I forrige uke ble det nemlig klart at komikeren er klar for den neste filmen til New York-indiedarlingene Joshua og Ben Safdie («Daddy Longlegs»).