«Hannibal» er tv-serien som på papiret har alt. Basert på en kjent historie og kjente karakterer, en kreativ sjefprodusent med integritet (Bryan Fuller) og en rekke flinke skuespillere – blant dem Mads Mikkelsen som tittelkarakteren, såklart.

Kanskje ikke så rart at TVNorge valgte å kjøpe inn serien allerede da den var på manusstadiet (noe norske kanaler sjelden gjør).

I USA var også seertallene innledningsvis solide, men de sank noe mot slutten av sesongen. I Norden har imidlertid ikke «Hannibal» vært en like stor suksess, og i Sverige valgte Kanal 5 å utsette serien etter svake premieretall.

Noe varierende tall har gjort at NBCs tallknusere nå har brukt god tid på å bestemme seg for om de ønsker å fortsette med serien eller ikke. Ville de muligens svinge øksa og legge ned serien?

Neida. I går offentliggjorde kanalen at de har bestilt 13 nye episoder som skal sendes til neste år.

– Vi er så stolte av Bryans visjon for serien, som har mange lag, er psykologisk kompleks og veldig fengende. Det er mange gode historier igjen å fortelle, sier NBC-direktør Jennifer Salke i en pressemelding.

Hun kan jo rose seriens kvaliteter så mye hun vil, men NBC driver jo ikke med veldedighet eller kunstformidling – så at serien får fortsette må nok likevel forklares med tall.

Selv om det totale seertallet for serien (4,7 millioner) ikke er all verden å juble for, har den ålreite tall i den viktigste målgruppen 18-49 år. Den scorer ifølge TV By Numbers også godt blant folk med høy inntekt, som er en attraktiv målgruppe for annonsørene.

Vår anmelder Espen Svenningsen Rambøl var svært fornøyd med seriens første episode, som han ga fem stjerner:

– Det gjenstår å se om «Hannibal» klarer å bygge videre på grunnlaget fra pilotepisoden, men dette er i alle fall en helt førsteklasses åpning som umiddelbart gjør dette til «must see tv» – samt en viktig påminnelse om at det ikke er noen grunn til at amerikanske krimserier er nødt til å følge den samme, trøtte formelen hele tiden, skrev han.

  • Episode 3-6 av «Hannibal» kan du for øvrig se her hvis du abonnerer på TVNorges nett-tv.