Som alle andre som har sett Joachim Triers filmer her til lands (det er fremdeles for få, forresten) er vi fryktelig spente på hva han kan få til med sitt første engelskspråklige prosjekt «Louder than Bombs».

Sist vi hørte skulle innspillingen begynne en gang i høst, finansiering var i ferd med å komme på plass, og Trier hadde knyttet til seg amerikanske produsenter i Bona Fide Productions.

Nå har to av de amerikanske produsentene, Ron Yerxa og Albert Berger, gitt et intervju til Anne Thompson der de letter bittelitt på sløret om det å skaffe skuespillere til «Louder than Bombs».

Berger og Yerxa har produsert flere relativt ambisiøse filmer som også har hatt en kommersiell appell – for eksempel Alexander Paynes «Election» (1999), borgerkrigsdramaet «Cold Mountain» (2003), «Little Miss Sunshine» (2006), «Little Children» (2006) og eh… «The Switch» (2010) med Jennifer Aniston.

Men nå er det altså Joachim Trier og «Louder than Bombs» som gjelder (i tillegg til et knippe andre prosjekter, blant annet Alexander Paynes «Nebraska»). Og først og fremst jobbes det nå med å få skuespillere på plass.

– Da vi skulle sette sammen skuespillerensemblet var vi veldig bevisste på hva det kom til å bety for budsjettet – det er en vanskelig balansegang, sier Albert Berger.

Faktum er jo ofte at et indieprosjekt som dette trenger gode skuespillernavn for å sikre investorer. Men:

– Auteurer som Trier knytter ikke til seg skuespillere bare ut fra markedet – det handler om å finne noen som regissøren syns er spennende og samtidig sørge for at man får penger nok til å lage den filmen man trenger å lage, sier Berger.

Vi vet jo at det har gått endel rykter i norsk filmbransje om hvem Trier har fått med seg, og stemmer disse har vi mye å glede oss til framover. Uansett tipper vi at det ikke er så lenge før det blir offentliggjort noen konkrete navn.

Hva handler så «Louder than Bombs» om?

Det vet vi ikke all verden om, annet enn at filmen følger en familie på vestkysten, og viser hvordan en hendelse tolkes ulikt av de forskjellige familiemedlemmene. I likhet med «Reprise» og «Oslo, 31. august» er den også skrevet i samarbeid med Eskil Vogt.

  • Lei «Oslo, 31. august» her