Filmatiseringen av boken «Pride and Prejudice and Zombies» har pågått i en årrekke, men ser endelig ut til å få luft under vingene. Nylig ble Matt Smith («Doctor Who», kommende «Terminator: Genisys») lagt til i rollegalleriet, men enda flere er nå på plass – blant annet to velkjente «Game of Thrones»-skuespillere.

Historien omhandler mye av det samme som i Jane Austens original – klassekamp, bortgifting av obsternasige døtre, og kjekke rike menn – men med zombieapokalypse og hardbarket kampsport i tillegg.

Forfatter Seth Grahame-Smith fikk oppgaven fra redaktøren i forlaget Quirk Books, som også har gitt ut mashup-«klassikere» som «Abraham Lincoln, Vampire Hunter», «Sense and Sensibility and Sea Monsters», og «William Shakespeare’s Star Wars»-serien.

Nå er også Lena Headey og Charles Dance (som snart dukker opp i Morten Tyldums «Imitation Game») lagt til castet – bedre kjent som Cersei og Tywin Lannister fra «Game of Thrones» – i hittil ukjente roller, melder Deadline.

Bilde fra «Pride and Prejudice and Zombies».
Se fram til scener som dette!

Lily James («Downton Abbey») skal spille hovedrollen som Elizabeth Bennet, og Sam Riley («Maleficent») skal spille Mr. Darcy. I tillegg er Bella Heathcoate, Jack Huston, Douglas Booth, Suki Waterhouse og nevnte Matt Smith med i filmen.

Både David O. Russell («Silver Linings Playbook», «Tre konger») og Mike White («The School of Rock», «Enlightened») har vært innom prosjektet siden 2009, men for tiden er det Burr Steers som står bak kamera. Han er også manusforfatteren, og har arbeidet på alt fra «How to lose a guy in 10 days» og «17 again», til «Weeds» og «The L Word».

Natalie Portman var en av de tidlige drivkreftene bak prosjektet. Hun skulle opprinnelig spille hovedrollen, men har senere gått tilbake til en produsentrolle. Phil Collins‘ datter Lily var også tiltenkt hovedrollen på et tidspunkt. Filmen har vært gjennom så mange ulike former de siste fem årene, at det er godt gjort at den i det hele tatt blir laget.

«Pride and prejudice and zombies» begynner innspilling i dag, visstnok, og har planlagt premiere en gang i 2015.