Vi sitter ikke inne med noe eksklusiv info om hva som faktisk vil se i de to første episodene, men er du ikke helt oppdatert på serien bør du naturligvis ikke lese dette.

Det er to episoder igjen før «Breaking Bad» er over for alltid. Vi har to fattige muligheter igjen i livene våre til å se en episode vi aldri før har sett!

Kjenn litt på den følelsen, for den kommer aldri tilbake.

Så hva tror vi kommer til å skje i de drøye to timene vi har igjen av en av tidenes beste tv-serier?

Serien kunne for så vidt vært over med den episke «Ozymandias»-episoden, og jeg ville nok ha vært fornøyd. Eller, nei. For vi har sett ting som ikke har skjedd ennå, og som må forklares.

Så: Hva vet vi om de to siste episodene?

Episode ni – «Blood Money» – startet med et frampek.

Vi vet at Walter White får hår og helskjegg. Heisenberg-jakka, -hatten, -brillene og -fippskjegget er borte.

Servitøren på spisestedet kaller ham Mr. LambertSkylers pikenavn – og gratulerer ham med 52-årsdagen.

Inne på det offentlige toalettet hvor han skal møte våpenselgeren, hoster han sin krefthoste. Han kjøper en bil med et maskingevær av typen M60 i bagasjerommet og er enten på flukt eller jakt. Jeg tipper det siste, men med «Breaking Bad» vet man aldri.

Våpenselgeren er veldig opptatt av at våpenet ikke skal krysse statsgrensen, og Walt forsikrer ham om at det ikke skal skje.

Walt besøker huset sitt med overgrodd hage og muggent svømmebasseng som ungdommer bruker som skateboardrampe. Huset virker mer forfallent enn ødelagt. Noen har malt «Heisenberg» med store bokstaver på veggen.

Walt skrur opp stikkontaktstøpselet og tar ut ricingiften han plasserte der i fjerde sesong og putter den i lomma.

Naboen Carol er overrasket over å se Walt. Såpass overrasket at man skulle tro at han sto opp fra de døde.

Hun mister posen med handlevarer i forskrekkelse, og ut av posen triller det appelsiner.

Appelsiner og appelsinjuice er gjengangere i «Gudfaren»-filmene og «The Sopranos» og dukker opp før sentrale personer dør eller blir alvorlig skadet (joda, en M60 er også et tegn på at noe dramatisk kommer til å skje, men det er litt morsomt med appelsinene likevel).

Før jeg fortsetter må jeg si at det ligger en teaser ute for neste episode, men den har jeg absolutt ingen planer om å se. Jeg vet ikke hva de to siste episodene heter engang.

Så hva tror vi skjer?

Med tanke på at Walt og huset ser ut som de gjør, er det nødt til å komme et tidshopp. Jeg tipper åtte måneder, maks ett år, enten i nest siste eller siste episode.

Det er mange spørsmål knyttet til de kryptiske åpningssekvensene fra fremtiden. Flykter Walt fra Jessie som på mirakuløst vis har sluppet ut av fangenskap og på enda mer mirakuløst vis har klart å spore ham opp?

Jessie vil nok fremdeles være Jacks bitch og lage blue meth som gjør Lydia og hennes østeuropeiske samarbeidspartnere lykkelige. Jessie vet at Andrea og Brock er ille ute hvis han rømmer.

Og jeg kan ikke forestille meg at Walt vil redde ham etter at Jessie sladret til DEA. I Walts øyne er Jessie indirekte ansvarlig for Hanks død.

Uansett er Jessie neppe mottakelig for Walts hjelp etter at han lot sin store kjærlighet dø og forgiftet barnet til den neste kjæresten.

Hva som skjer med Jessie klarer jeg ikke finne på en eneste teori rundt, og det er egentlig ganske deilig. Absolutt alt som skjer med ham fremover blir en megaoverraskelse for meg.

Jeg tviler dog sterkt på at Walt tror at Jessie er død. Walt vet godt at Todd ikke klarer å produsere like bra meth som Walt og Jessie gjorde, og han vet hvor anal Lydia er på det området.

Men kanskje Walt er på flukt fra DEA etter at Marie leverte inn Jessies tilståelse som Hank og Gomez filmet?

Njei, jeg har ikke helt trua på det heller.

Walt har gjort nok skade på DEA, og var for noen episoder siden villig til å melde seg inntil Skyler overtalte ham til å droppe det. Og hva slags ekstrabelastning ville det ikke være for Junior hvis faren hans hadde henrettet en drøss med DEA-agenter?

Jeg tror Walt er på hevntokt, ikke på flukt, og at Jack er målet. Jack vet at Marie har tilståelsestapen til Jessie, og Walt vil nok sørge for at hun er trygg. Å redde Marie er den eneste måten han kan tilgi seg selv for hva som skjedde med Hank.

Walt brukte familien som påskudd for å gjøre det grusomme han har gjort. Slik er det ikke lenger idet familiemedlemmet Hank dør.

I gåsehudscenen hvor Hank blir drept og Walt faller sammen i tårer, er det som om Walt også dør. Monsteret Heisenberg har drept familiemannen Walter White, for å si det litt kvasifilosofisk.

Det er bare én måte Walt kan rette opp dette: Han må drepe de som drepte Hank og han må beskytte Marie.

Jeg ser for meg at Jack er på jakt etter Marie for å få tak i tilståelsesbåndet, uansett hva det vil koste. Vi vet at den Hitler-glade mannen og hans Matt Damon-kloning av en nevø, Todd, mangler moralsk kompass og ikke skyr noen midler for å få tak i det de vil ha.

At Jack er målet forsvarer også størrelsen på våpenet til Walt. Man trenger ikke et maskingevær for å knerte Jessie, liksom.

Hvordan Marie vil reagere på å bli reddet av Walt er en annen sak.

Det blir kanskje tidenes mest spennende sesongavslutning.

Jeg tipper at frampeket vi fikk se i «Blood Money» vil dukke opp i neste episode – på den måten har man absolutt ingen clues til hva som vil skje i den aller siste.

Hvordan den aller siste scenen kommer til å bli, har jeg ikke turt å tenke på engang. Skal Vince Gilligan vise oss fingeren – som David Chase gjorde med «The Sopranos» – og la Walter tape krigen mot Jack?

Eller kommer det til å fade ut i sort underveis i en skuddveksling ala slutten på «To’hajiilee»?

For hver «Breaking Bad»-fan der ute finnes det en teori, og dette er bare én av hundretusenvis. Siden jeg begynte å følge serien i 2010, har jeg alltid spekulert på hva som kommer til å skje i neste episode. Jeg har hatt rett maks en håndfull ganger.

Etter de to siste episodene er sendt, vedder jeg på at jeg kommer til å le og skamme meg over det jeg har skrevet nå.

Min favoritteori – fra et humoristisk ståsted – kommer fra en Twitter-bruker som mente at det vil ende med at Walter White går inn i vitnebeskyttelseprogrammet, og at «Breaking Bad» bare var en prequel til «Malcolm in the Middle».

Hva tror du?