Det kom en kort teaser rett før jul, men i dag slapp produksjonsselskapet Fantefilm endelig den første ordentlige traileren for katastrofefilmen «Skjelvet», som kommer på kino på sommerens siste dag.

Dermed kan du selv se hvordan det blir når state-of-the-art effektmakeri anvendes på det for de fleste av leserne våre, vil vi tro, er kjente omgivelser. Nemlig Oslo sentrum.

Særlig hardt går det ut over de høyeste bygningene i hovedstaden vår, Postgirobygget og Plaza (som vi fortsatt insisterer på å kalle dem), når det store jordskjelvet inntreffer.

Snurr film:

Det gir ikke høye odds å tippe at dette blir en av de store publikumsvinnerne for norsk film i år. Både naturkatastrofetematikken, manusforfatteren, produsenten og hovedrolleinnehaverne (og rollefigurene de spiller) er de samme som for «Bølgen», som ble sett av over 800 000 på kino i 2015.

Men regissør Roar Uthaug, som red bølgen hele veien til Hollywood, der han har laget «Tomb Raider», er nå byttet ut med John Andreas Andersen, som tidligere blant annet har regissert «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» (i tillegg til å være en erfaren filmfotograf).

Filmen blir åpningsfilm på filmfestivalen i Haugesund – også det et likhetstrekk med «Bølgen». Men ifølge produsent Martin Sundland er det ikke snakk om noen »Bølgen 2». 

– Men mer enn en oppfølger liker jeg å tenke på filmen som en «sesong 2». Nå starter en ny fortelling med mennesker man bryr seg om, og et dypdykk i hvordan det de har opplevd har påvirket dem, sa produsent Sundland til Filter Film og TV da opptakene var i gang i fjor.

Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp spiller hovedrollene som geologen Kristian Eikjord og hans kone Idun.

Paret sliter imidlertid med ettervirkningene av de dramatiske opplevelsene i forrige film, da de måtte rømme fra en tsunami i Geiranger. Idun har derfor tatt med barna (spilt av Jonas Hoff Oftebro og Edith Haagenrud-Sande) til Oslo – når skjelvet rammer nettopp der.

Sjekk ferske bilder og plakat for filmen her: