Endelig, om det er rett ord å bruke, fikk verden se «Nymphomaniac» slik regissør Lars von Trier ville at den skulle bli.

Men det skjedde åpenbart ikke uten dramatikk, da den svært eksplisitte «director’s cut»-versjonen av filmen hadde gallapremiere i København i går, skriver BT.dk.

Ifølge filmens produsent Louise Vesth ble tre menn båret ut av kinosalen etter å ha besvimt i salen.

– Vi sitter og er i gang med andre del av filmen. Så sitter det tre menn som plutselig blir fysisk dårlig under en spesiell scene i filmen, der Joe – en av filmens hovedfigurer – utfører en abort på seg selv, sier Vesth til BT.

De tre mennene var ifølge produsenten ikke fysisk i stand til å komme seg gjennom scenen, og måtte fraktes ut av salen.

Hvor mange som forlot salen av egen vilje, sies det ingenting om – men mange i salen må nok ha fått smågodtet i halsen da de fikk se von Triers drømmeversjon av filmen utfolde seg på scenen.

Se bare på denne teaseren fra «director’s cut»-versjonen – men for all del ikke i åpent kontorlandskap, om du har barn i nærheten eller er fintfølende. Dette er nemlig SVÆRT GROVE SAKER. NSFW etc.:

Ikke en film man tar med foreldrene sine på, akkurat.

På spørsmål om det finnes noen grenser for hva man kan vise til publikum i en kinosal, svarer Vesth følgende:

– Jeg synes det er mange grenser for hva man kan vise, men jeg synes ikke grensen går her. Jeg synes Lars har laget en film der han tar med de tingene som er relevant for temaene som diskuteres i filmen, sier produsenten, og fortsetter:

– Jeg mener helt bestemt at man ikke skal vise ting bare for å vise dem, men at man skal vise det om det spiller en rolle for filmen.

Til tross for svært gode kritikker, har flere land har nedsatt er forbud mot den aller første versjonen av «Nymphomaniac» – blant annet Romania og Tyrkia. I Norge fikk den en rimelig opplagt 18-årsgrense.

Ved at filmen ikke ble sendt inn til vurdering hos medietilsynet, kunne det dermed vises rimelig grove scener i løpet av de fire (!) timene filmen varte.