En av de mer underfundige subkulturene som har vokst frem på nettet de siste årene er brony-fandommen.

Bronies kjennetegnes av to ting: De er mer eller mindre voksne gutter og menn, og de har et lidenskapelig forhold til tegnefilmserien «My Little Pony: Friendship Is Magic», til tross for at den primært markedsføres mot unge jenter.

Serien foregår i det magiske kongeriket Equesteria, hvor ponnien Twilight Sparkle har blitt sendt for å lære om vennskapets magi, og er en ny versjon av den gamle ponniserien til leketøysfirmaet Hasbro.

En av dem som har fått en rekke uventede fans etter at hun ble med i serien er Ashleigh Ball, stemmeskuespilleren bak to av de andre ponniene, Rainbow Dash og Applejack.

I 2012 ble hun invitert til verdens største brony-messe, BronyCon (som hadde over 8400 besøkende i fjor), og tok med seg kompis og filmregissør Brent Hodge på turen.

Resultatet er dokumentaren «A Brony Tale», som Deadline nylig postet traileren til.

– Joda, pervoalarmen gikk av i hodet mitt da jeg hørte om det første gangen, sier Ball i traileren.

I møte med DJ-bronier, MC-bronier, soldatbronier, en ponnibror med regnbuefarget hår og en kroppsbygger som sier at «du er ikke mann om du ikke ser på «My Little Pony»» later det til at hun likevel ikke synes det er så nifst som først antatt.

– Du kan ikke velge hvem som skal være fansene dine, og dette viser bare at serien er velskrevet, sa hun til Entertainment Weekly i fjor.

– Det handler om vennskap, ikke sant? Det handler om å få folk til å komme sammen. Og jeg tror serien har gjort det for mange av disse menneskene.

Også serieskaper Lauren Faust ble tatt på senga av den uventede fanskaren, men har ved flere anledninger anerkjent den, blant annet ved å inkludere subtile referanser (en skjeløyd ponni er spesielt populær) i episodene.

-Jeg antok at enhver voksen mann som ikke hadde en liten datter ikke ville gi det en sjans. Det faktum at de var åpensinnede og sikre nok på sin egen maskulinitet til å omfavne det og elske det og gå online og prate om hvor mye de elsker det – jeg er litt stolt, uttalte hun til Wired i 2011 da fenomenet først begynte å spre seg.

Dokumentaren «A Brony Tale» får premiere under Robert De Niros filmfestival Tribeca 26. april.