I går snudde kinosjefen i Levanger på hælen etter først å ha vist bort områdets lokale rånere fra førpremieren på «Børning».

Disse var naturlig nok opprinnelig skuffet, etter å ha bidratt med både biler og som statister i den premiereklare bilfilmen – som kanskje best av alt kan beskrives som en «norsk Cannonball Run». Bak rattene finner vi folk som Anders Baasmo Christiansen, Otto Jespersen, Sven Nordin og Jenny Skavlan.

– Dessverre er førpremieren utsolgt, men vi tilbyr dem gratisbillett til norgespremieren. Vi har også sørget for at de som deltar i filmen får stille ut bilene sine på søndag likevel, sier kinosjef Tor Wibe i Levanger til Trønder-Avisa.

Tidligere leder for Norsk Rånebilfestival i Verdal, Jan-Arve Skaanes Johansen, var selv statist under innspillingen av «Børning». Han er fornøyd med at kinosjefen i går snudde i løpet av dagen, etter at politiet først hadde bedt om at rånerne ble holdt unna hovedgata.

Likevel er han skuffet over det han opplever som en stigmatisering av miljøet fra nettopp politiet.

– Det blir litt svartmaling å si at vi holder folk våkne om nettene, bare fordi at noen ødelegger for resten. Det blir som å si at alle idrettsutøvere doper seg, sier Skaanes Johansen til avisa.

«Børning», som ble innspilt hele veien fra Oslo til Nordkapp, har premiere 13. august.