Animasjonsstudioet Pixar virket en gang totalt uangripelige, og rekken av filmer fra «Toy Story» (1995) til «Toy Story 3» i 2010 har for alltid sikret dem en plass i moderne filmhistorie.

Så fikk de kanskje et par småbulker med «Cars 2» og til en viss grad «Modig», også må vi innrømme at vi syns det er littegrann bekymringsfullt at de satser såpass tungt på oppfølgere framover (og hvis dere uansett holder på med dette, hvorfor ikke en oppfølger til «The Incredibles»?).

At det også skulle komme en «Finding Nemo»-oppfølger ble klart i fjor sommer, og nå har Pixar sluppet flere detaljer om plottet og releasedato.

Filmen skal hete «Finding Dory», og kommer på amerikanske kinoer i november 2015.

Dory er, for dere som husker dårlig, karakteren i «Finding Nemo» som Ellen DeGeneres har stemmen til i den engelskspråklige versjonen:

DeGeneres har tidligere uttalt at hun har presset på for å få Pixar til å gi grønt lys for en oppfølger:

– Jeg er ikke sur for at det tok så lang tid, jeg vet at Pixar-folka har vært opptatt med å lage «Toy Story 16». Men dette blir verdt ventetiden. Manuset er fantastisk, og har alle ingrediensene som jeg elsket ved den første filmen: Den har massevis av hjerte, den er ordentlig morsom, og aller viktigst: Karakteren Dory er enda mer til stede, sier hun i en pressemelding.

Andrew Stanton er tilbake som regissør hos Pixar etter nedturen med «John Carter», og kan fortelle at handlingen i «Finding Dory» foregår ett år etter den første filmen.

Marlin, Nemo og the Tank Gang returnerer også, og handlingen foregår langs California-kysten:

Neste Pixar-film ut er for øvrig også en oppfølger, «Monsters University» (som kommer til sommeren), før neste års prosjekt blir Bob Petersons «The Good Dinosaur».