Opprinnelig skulle den femte filmen i «Pirates of the Caribbean»-serien ha premiere til sommeren 2015. Etter Oscar-nominasjonen med «Kon-Tiki» fikk Joachim Rønning og Espen Sandberg oppdraget med å regissere Disneys storfilm.

Manustrøbbel var årsaken til at filmen ble satt på vent i fjor – uten noen spesifikk dato. Nå er derimot filmen tilbake fra tegnebordet hos Disney, med en ny premieredato, 7. juli 2017, melder The Hollywood Reporter.

Grunnene for den opprinnelige utsettelsen er ikke uttalt, men det store finansielle tapet til fjorårets «The Lone Ranger» – en annen Disney-eventyrfilm med Johnny Depp i hovedrollen – har nok vært utslagsgivende for at produsent Jerry Bruckheimer ville finpusse på franchisen.

Sparrow setter seil, og satser på 2017. (Foto: DIsney)
Sparrow setter seil, og satser på 2017. (Foto: Disney)

Selv om det i 2011 ble snakket om en sjette film, uttalte Bruckheimer tidligere i år at de lager filmene «én om gangen».

Johnny Depp skal returnere i rollen som kaptein Jack Sparrow, men det er ikke kjent hvilke av de andre rollene som kommer tilbake. Depp har også blitt invitert til å arbeide på historien sammen med manusforfatter Jeff Nathanson.

– Jeg har store forhåpninger for «Pirates 5» fordi om det virkelig er den siste, noe det sannsynligvis er, så føler jeg at vi skylder noe til publikummet som så filmene så mange ganger. Vi skal gjøre det riktig, og slutte på oppadgående kurs, sa Depp til The Inquirer tidligere i år.

De tidligere «Pirates of the Caribbean»-filmene har vært gode penger i banken for selskapet. Den forrige filmen i serien, «On Stranger Tides», tjente over 1 milliard dollar fra billettinntekter på verdensbasis i 2011.